keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Mitä tänään tehtäisiin: Aarteen etsintää taikalumesta!
Mitä tänään tehtäisiin on uusi postaussarja blogissa. Se sisältää erilaisia vinkkejä ja ideoita mitä lasten kanssa voi touhuta. Arskarteluohjeita, pelejä, retkeilyä, ja leikkejä. Ideana on keksiä kaikkea helppoa ja kivaa tekemista joiden toteutus ei vaadi ihmeitä! Postaaussarja ilmestyy pari kertaa viikossa täällä blogin puolella.

Voi ei mitä on tapahtunut! Lumimyrsky osui prinsessojen valtakuntaan ja heidän tavaransa ovat hukkuneet lumihankeen; Lumikin omena, Pärsky, Pahattaren hattu, Olafin nenä..

Vai onko sittenkin lumimyrsky osunut työmaalle ja työkalut, autonrenkaat ja suojakypärät ovat hukkuneet lumihankeen? Vai osuiko lumimyrsky merirosvolaivaan ja aarrearkun kolikot ovat kadonneet lumeen?

Niin tai näin, autatko sinä minua etsimään tavarat taikalumen joukosta?
Taikalumi on siitä hienoa, että se ei sula. Sen tekemiseen ei tarvita kuin perunajauhoja ja ruokaöljyä ja vain taivas on rajana mitä kaikkea sen kanssa voi tehdä! Me etsittiin tyttöjen kanssa ensin prinsessojen tavaroita ja lisäsimme haastetta pienten helmien avulla. Pikkulegojen avulla voi kehitellä vaikka minkälaisia seikkailuja ja olenpa nähnyt jonkun kaivavan pienellä kaivurillakin lunta.

Meillä siis tavarat olivat pikkulegoja. Lapsen iän mukaan voi vaihdella tavaroiden kokoa ja miksipä isommille lapsille ei voisi piilotella vaikka kirjainlattooja joista rakentuu aina jokin sana!

Voi kaivaa käsillä ja voi kaivaa pienellä lapiolla tai vaikkapa lusikalla. Hetken päästä taikalumi vaihtuikin meillä taikapullataikinaksi ja tehtiin vaikka mitä herkkuja siitä.Taikalumen teko on helppoa; 8 dl perunajauhoja & 1 dl ruokaöljyä sekoitetaan keskenään. Valmista! Minä tein 1,5 kertaisen ohjeen ja siitä tuli jo tosi mukavasti lunta!

Aikuisenkin näkökulmasta taikinan hiplaaminen ja muovaaminen oli tosi rentouttavaa sekä terapeuttista! Ja eikun lumitöihin!


5 kommenttia

  1. Taitaa olla alunperin tämä ohje simppeli sormiruokakeittiö blogista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pinterestistä, mutta simppelistä muistan myös lukeneeni vastaavan ohjeen sekä hiekkaan että lumeen!! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.