perjantai 15. maaliskuuta 2019

Lehtikaali-kasviskeitto!

Kasvisruoka. Niin hyvää, kun sen osaa tehdä. Olen kokeillut ties mitä lihankorvikkeita, mutta aina tullut siihen tulokseen, että minun makuhermojani hivelee aina eniten ne ruoat joissa on vain kasviksia. Kasvisruoka voi olla vain kasvisruokaa, eikä mitään variaatiota jo vuosia mussutetusta reseptistä. Koska kasvisruoan kokkaaminen ei ole minun vahvuuteni tai bravuurini, olen käyttänyt inspiraationa Pinterestiä!

Tämäkin resepti on sieltä. Reseptin määrät on vähän ei niin tarkkoja, koska tämä resepti löytyi vain videon muodossa ilman määriä. Silmällä videota katsellen katsoin noin määrät ja kehittelin loput.

Tarvitset (noin..)

2-3 porkkanaa
1 sipuli 
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 kourallista (ehkä n. 1,5-2dl) punaisia linssejä
200 g lehtikaalia
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
N.4 dl vettä
Oreganoa, basilikaa, suolaa mustapippuria ja oliiviöljyä

Kuori ja paloittele sipuli sekä porkkanat. Paista ne runsaassa oliiviöljyssä. Kaada sekaan tomaattimurska, vesi, kasvisliemi ja murskattu valkosipuli ja mausteet. Anna kiehua n. 10 minuuttia. Paloittele sillä aikaa kesäkurpitsa ja lehtikaali. Lisää n. 10 minuutin kiehumisen jälkeen joukkoon kesäkurpitsa, lehtikaali ja linssit. Anna kiehua kannen alla hiljalleen n. 10-15 minuuttia. Valmista!



4 kommenttia

  1. Tykkääkö kaikki lapsetkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei !! :D meillä on vatsa aloitettu nämä kasvisruoat kotona lapsille, joten maistamislinjalla mennään! :) tosin taapero rakasti tätä!!

      Poista
  2. Sitä minäkin miettisin. Meillä ei nimittäin söisi kuin äiti, luulen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilä moni ruoka on tällainen ja sitkeästi vaan tarjoan siitä huolimatta uskien että he oppivat tykkäämään :p esim hernekeitto on yksi tällaisista jota kammoksuttiin aluksi!

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.