torstai 14. maaliskuuta 2019

Meidän unikoulu!Meidän unikoulu alkoi melkein kaksi viikkoa sitten, kun miehen isyysloma alkoi. Meidän tilanne oli se, että mies ei pysty arkisin työaikojensa takia osallistumaan öiden hoiteluun, joten siksi me odotimme häneen lomaansa asti unikoulun pitämistä, vaikka yöt ovat olleet todella kauan jo ihan katastrofaalisia. Minusta ei vain ollut valvomaan näiden univelkojen kanssa ja miehen kanssa tyttö nukkuu aina paremmin. Ajattelimme pääsevämme helpommalla näin. Ja kyllähän me aika helpolla olemme päässeet!

Lähtötilanne oli siis tälläinen; Ilona nukahti iltaisin omaan sänkyynsä joka oli meidän sängyn vieressä. Heräsi kuitenkin useasti jo parin tunnin jälkeen vaatimaan tissiä ja jäi meidän väliin ja sitten loppuyö olikin yhtä tissinlutkutusta ja heräilyä. Öisin herättiin vähintään 4 kertaa, yleensä 30min-1h välein.

Unikoulu alkoi sillä, että siirsimme Ilonan sängyn häneen omaan huoneeseensa. Tarkoituksena oli jättää ensin kokonaan yötissi pois, mutta lopulta menikin niin, että imetän edelleen kerran yössä. Tai oikeastaan jo aamun puolella.

Ensimmäisenä yönä Ilona heräsi varmaan 4 kertaa huutamaan täyttä kurkkua, mutta kuitenkin rauhoittui aika nopeasti miehen silittäessä. Me siis teimme niin, että mies hoiti yöheräämiset, jotta tyttö ei vaatisi tissiä niin sinnikkäästi. Ensimmäisenä yönä muuten silitettiin, mutta 04 annoin tissiä ja sitten nukuttiin aamu seiskaan asti ilman herätyksiä.

Seuraavana yönä mies laittoi patjan Ilonan huoneen lattialle ja yöpyi siellä. Ilona taisi herätä kolme kertaa ja taas 05 annoin tissiä jonka jälkeen nukuttiin aamuun asti.

Kolmas yö oli jo paljon parempi ja sellaisia ovat olleet melkein kaikki yöt; Ilona herää 02 aikoihin ja rauhoittuu nopeasti silityksellä. Sitten imetän hänet aamuyöllä siinä 04 aikoihin ja sitten nukumme aamun asti.

Muutama poikkeuskin on ollut mukana. Ilona on herännyt toisen kerran vasta 06 aikoihin ja sitten olemme nousseet ylös imetyksen jälkeen. Eli hän on syönyt vasta aamulla. Edellis yönä hän heräsi vain kerran, 05 jolloin hänet imetin ja sitten nukuttiin 07 asti! Viime yönä taas Ilona heräsi 02 jälkeen, nukahti silitykseen ja heräsi 6:40 jolloin nousimme ylös tissittelemään!

Olemme päässeet siis aika helpolla ja mielestäni unikoulumme on ollut hellä ja mukava meille kaikille. Yhden imetyksen taktiikalla jatketaan nyt toistaiseksi ja katsotaan jääkö pikkuhiljaa se itsellään pois vai tarvitseeko sitten hellästi unikouluttaa sekin pois. Annan nyt kuitenkin ihan rauhassa Ilonan tottua tähän tilanteeseen ja katsotaan sitä sitten ehkä kuukauden tai parin päästä.

Voi myös olla, että ensi viikolla saa yöllä vähän rauhoitella tai silitellä enemmän kun mies palaa töihin ja on minun vuoroni hoitaa taas yöt kokonaan. Mutta eiköhän sekin siitä sitten pikkuhiljaa ala luistaa!

Ehdottomasti oli unikoululle oikea aika, voi olla että olisi ollut jo hetki sitten. Niin helposti ja mukavasti kaikki on mennyt!


4 kommenttia

 1. Me toteutettiin aika samalla tavalla unikoulu. Mies hoiti alkuun öitä. Poika nukahtaa omaan sänkyyn. Yöllä jos herää niin taputtelulla nukahtaa uudelleen. Ja nyt ollaan ihan samassa tilanteessa kuin teilläkin, että imetän yleensä noin neljän aikaan, josta sitten jatketaan unia. Meillä poika syö aika huonosti ruokaa, niin jotenkin en ole tuota klo 04 imetystä vielä uskaltanut jättää pois.

  VastaaPoista
 2. Heii hyvältä kuulostaa,joo tottakai antaa tottua ja voihan se olla kohta että jättää itse pois ja toinen millä voi myös jättää imetyksen pois kans siitä aamuyöltä niin kokeilkaa vettä antaa maidon tilalla. Ite toisista syistä en pystyny imettää omaa poikaa kun alle 1v mut tuttipullo oli kyl maidol nii annoinkin yö herätyksinä nii vettä tilalle niin alle vuos tais kestää ettei enää heräillyt. Uni maidon sai kyllä. :) kaikilla toimii jotkut keinot kun toisilla. Mulla on poika just 1vuoden jälkeen nukkunu tosi hyvin ja yöt putkeen et heräämiset oli vaan öisin siinä 1v asti ja mahdollisesti vielä vähän kyl sen jälkeen mutta tosi harvakseltaan. Nyt on melkein 5v

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon yrittänyt tarjota vettä mutta saa aikaan niin kauheen raivon että parempi vaan olla ilman.. :D meillä myös kaksi isompaa juoneet pullosta! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.