keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Minä en ole tavoitettavissa 24/7 internetin kautta.

Olen tässä viime aikoina tutustunut tuohon Facebook-kirppisten ihmeelliseen maailmaan. Sekä myyjänä, että ostajana. Ja voi että miten minua yksi asia siellä ärsyttää. Nimittäin se, että ostat tai myyt, niin sinun pitäisi olla tavoitettavissa koko ajan. 

Kun myin tavaraa, enkä vastannut reilu tuntiin, niin heti huhuiltiin perään. Kun olisin ostanut tavaraa ja en vastannut reilu 12 tunnin sisällä - tässä oli yö välissä..- niin tavara annettiin seuraavalle, koska minusta ei kuulunut mitään. Ei siinä, että kumpikaan olisi maailmanloppu, mutta ihanko oikeasti tähän on tultu, että internetin kautta pitäisi saada yhteyttä koko ajan? Minä kun olen edelleen jämähtänyt siihen aikaan, että vain soittamalla voit tavoittaa toisen heti. Jos silloinkaan, koska olen myös älyttömän huono vastaamaan puhelimeen.

Minä en pitä kännykässä mobiilidataa tai wifiä päällä koko ajan. Se on suljettuna aina, kun en sitä käytä. Koska se piippaus ja värinä vie huomioni oikeasta elämästä.

Läheiseni ja ystäväni tietävät tämän minusta. Siskoni saattaa soittaa minulle kato whats app jonka jälkeen hän sulkee puhelimen. Ystäväni saattavat laittaa tekstiviestiä, että avaa netti. Jokainen tietää, että jos on tärkeää asiaa niin älä laita sitä netin kautta tai ainakin vähintäänkin huhuile tekstiviestillä vähän perään.

Vaikka minulla on tolkuttoman paljon kännykkä kädessä jo ihan näiden somehommien takia, niin silti en ole koko ajan tavoitettavissa sitä kautta. Jos laitan netin päälle sähköpostin lähetystä varten, niin en välttämättä avaa whatsappia. Jos laitan netin päälle sitä varten, että voin selata Instagramia, niin en avaa messengerin viestejä. Kun sellaiset "tärkeät ja pakolliset" asiat täytyy hoitaa heti, kun viestit avaa tai sitten ne unohtuu. Ja kolmen lapsen kanssa ne hetket ovat välillä vähän kiven alla.

Täytyykö minun siis tästä lähin lisätä kirpputorin osto- tai myynti-ilmoitukseen teksti; minua ei tavoita netin kautta koko ajan, pyrin vastaamaan kuitenkin kuuden tunnin sisällä. Ellei yötä lasketa. Kärsivällisyyttä, pyydän.

Ehkä olen vanhanaikainen. Ehkä olen jäänyt teknologiankelkasta. Tai sitten vaan vähän protestoin sitä, että nykypäivänä pitäisi A) viettää koko ajan aikaa kännykkä kädessä. B) olla tavoitettavissa koko ajan.9 kommenttia

 1. Aamen, niin samaa mieltä! Itse vasta vanhan-aikainen olenkin, en ole facessa, en instassa, en missään. Whatsappi mulla on. Joka kerta saan hämmentyneen katseen, kun esim joku myyjä pyytää seuraamaan somessa, ja vastaan etten ole. Kuitenkin kyseessä melko nuori ihminen (nyt 27 v)

  Whatsappi on ihan kätevä, mutta olen myös itsekin alkanut viimeaikoina pitämään luuria lentotilassa. Muutin myös äskettäin whatsapin asetukset niin, että viestit ei tuu tohon näytölle tyrkylle. Huomaan toisinani muistelevani kaiholla vanhoja kunnon Nokian kapula -aikoja. Ensimmäisen älypuhelimeni hankein suhteellisen myöhään, ihan loppuvuodesta 2014, ja silloin kyllä kaikilla muilla jo oli älypuhelin.

  Pakko todeta, että jotenkin oon surullinen tästä nykyajasta. Musta monesti ihmisistä saa jopa vähän tyhmän kuvan somen kautta. Hyvä esimerkki, googlasin kampaajan, jolla en ollut ennen käynyt ja jolle olin menossa. Kyseessä minua vähän nuorempi opiskelija tyttönen. Löysin hänen julkisen insta-tilin, täynnä ”herutus kuvia”. No, itsepä googlasin mutta... jotenkin vaan meni luottamus 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on tosi hyvä pointti, että millaisen kuvan myös ammatillisesti haluaa antaa! :) nimittäin vaikken itsekään omaa sukunimeäni netissä huutele, luulen ettei kovin kummoinen google mestari pidä olla enenn kuin siihen törmää :D hyvä sinä, minäkin kyllä kaipaan välillä nokian vanhoja luureja :p

   Poista
 2. Ymmärrän somettomuutta ja järkevää puhelinkäyttäytymistä. Pakko on kuitenkin kommentoida sitä, että jos olet myymässä tai ostamassa fb-kirppisten kautta jotain, pitää olla tavoitettavissa. Ideana niissä on helpot ja nopeat kaupat. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että joku henkilö varaa tuotteen, eikä hänestä sen jälkeen kuulu tunti- tai päiväkausiin mitään, varsinkin jos jonossa olisi muita innokkaita ostajia ja nopeita hakijoita. Sama myös toisinpäin, miksi kukaan laittaa myyntiin mitään ja sitten häviää kartalta tunti- tai päiväkausiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän jos kyseessä on oikeasti pitkä aika! :) mä olenmyös törmännyt siihen, että ihmiset lisää ilmoitukseen toiveen nopeudesta jos oikeasti on kovin kiire :) hyvö pointti kyllä, mä en vain niin kiireellisenä ilman mainintaa osaa ajatella noin, en myyjänä enkä ostajana :)

   Poista
 3. Viisas nainen! ☺️🙏🏻

  VastaaPoista
 4. Meillä ei edes saa olla oma puhelin taskussa töissä. Tauoilla voi kurkata jos ehtii. Minusta 24h olisi inhimillinen odotusaika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nöin varmasti on monessa paikkaa! :) tai saisi olla, tosin näin äitinä toivon että puheöin saa olla taskussa että saa lasten asioissa tarvittaessa kiinni! :)

   Poista
 5. Olen huomannut saman - en tosin nettikirppiksillä, mutta muuten. Koko ajan pitäisi olla tavoitettavissa. Usein puhelin jostain lähistöltä löytyykin, mutta on päiviä, kun tekisi mieli heittää koko masiina jorpakkoon! Välillä sitten somettomia (ja puhelimettomia) päiviä tulee vietettyä ihan tämän takia.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.