maanantai 8. huhtikuuta 2019

Liikunta auttaa äitiyden henkiseen rasitukseen.

Äitiys on rankkaa. Kolmen lapsen äitiys on rankkaa ja elämä noin niin kuin ylipäätänsä on rankkaa. Ainakin joskus.

Oma elämäni on ollut jo vuosia enemmän tai vähemmän kuormittavaa. On univelkaa, hektistä arkea ja turhautumista. Omien tarpeiden sivuuttamista, koska jonkun muun tarpeet ovat tärkeämpiä kuin omat. Äitiys on ihanaa, mutta samalla tosi puuduttavaa. Onneksi taas vuosien tauon jälkeen löysin ratkaisun, jolla saa suurimman stressin ja turhautumisen veks. Nimittäin liikunnan!

Taas lähiaikoina olen vetänyt lenkkitossujen narut kireälle ja lähtenyt juoksulenkille. Äitiys rasittaa ihmistä henkisesti ihan hirveän paljon. Balanssin olen löytänyt siitä, että olen rinnalle saanut myös sitä fyysistä rasitusta.

Varsinkin nyt, kun suurin univelka on selätetty alkaa liikunta maistuman ihan eri tavalla. Kevät aurinko, kuiva tie ja hyvä musiikki. Muuta ei tarvita!

Viime viikolla myös pyöräilin muutaman lenkin. Toinen 15 kilon lisäpainon kera joka välillä huusi; hopi hopi äiti. Toki lenkin jälkeen sain myös mahtavat kehut; äiti sinä jaksoit tosi hienosti pyöräillä!

Minulle ominaisin tapa liikkua arjen keskellä on vähän kerrallaan. Ei montaa tuntia kestäviä lenkkejä tai salimatkoja, vaan pyrähdyksiä hyötyliikunnan rinnalle. Lasten kanssa - varsinkin nyt kun pyöräilykelit lähenee taas - tulee liikuttua päivisin ihan itsestään, mutta ei se kunnon hikilenkkiä korvaa. Puolen tunnin pyörä- tai juoksulenkki tekee jo ihmeitä. Sekä henkiselle että fyysiselle hyvinvoinnille.

Liikunta auttaa erityisesti vatsani hyvinvointiin ja henkiseen jaksamiseen sekä pirteyteen. Minulla ei ole painon kanssa minkäänlaisia tavotteita, vaikka raskauskiloja tai "raskauskiloja" vielä muutama onkin jäljellä ja vatsanahka tuntuu välillä roikkuvan polvissa. Minulle sisäinen hyvinvointi on kaikkein tärkeintä, vaikka en pistä pahakseni jos vähän kiinteydyn ja saan lihasmassaa samalla. Eristyisesti keskivartaloa pitäisi voimistaa, koska ryhti ei ole ihan sitä mitä pitäisi...

Tälle keväälle ja kesälle olen asettanut yhden tavoitteen, ja se on liikunnan monipuolistaminen. Viime kesänä juoksukoulun myötä jämähdin juoksemiseen ja huonoille polvilleni se ei sovi montaa kertaa viikossa. Kuitenkin olisi ihana liikkua joka päivä, joten lajeja ja mahdollisuuksia pitää keksiä lisää.

Viime viikolla pyöräilin, juoksin ja kävelin niin, että vain yksi päivä seitsemästä jäi ilman hikiliikuntaa. Hieno viikko, varsinkin kun vuosi sitten liikuin kunnolla ehkä kerran kuussa...

Tästä on hyvä jatkaa, vaikka kieltämättä tuo räntäsäde ja +2 mittari vähän latisti tunnelmaa. Onneksi ensi viikolla taas on ilmeisesti tulossa vähän keväisempää säätä! Ihanaa uutta viikkoa kaikille, rännästä ja kylmyydestä huolimatta.Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.