keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Minun ajatuksiani hyvinvoinnista


Lisäsin tämän kuvan muutama päivä sitten Instagramiin tekstillä: Elämän tasapaino iltapalalautasella.

Tämä kuvastaa loistavasti asennettani hyvinvointiin. Tasapaino on kaiken A ja O, niin liikunnassa kuin ravinnossakin.

On ihanaa, kun yhä enemmän sosiaalisessa mediassa puhutaan hyvinvoinnista ikuisen laihduttamisen ja diettaamisen sijasta. Koska kokemuksen syvällä rintaäänellä voin todeta ettei laihduttaminen tuo onnea.

Seitsemän vuotta sitten painoin parhaimmillaan 85 kiloa. Sitten lopetin painon tarkkailun, muutin yksin ja laihduin kymmenisen kiloa. Ensimmäisen raskauden jälkeen painoin 79 kiloa, toisen raskauden jälkeen muutin elämäntapani ja laihduin 10 kiloa kuin itsellään.

Nyt painan 72 kiloa, päivästä riippuen. Kroppani on edelleen hyvin herkkä turpoamaan ja nesteitä tulee helposti suuhun pistetystä ruoasta riippuen.

Olen painanut siis hyvin erilaisia lukemia aikuisiälläni, mutta koen olleeni aina yhtä onnellinen. Olen aina ollut sinut vartaloni kanssa, vaikka tunnen itseni enemmän itsekseni nyt kuin seitsemän vuotta sitten. Mutta uskon, että iällä ja itsevarmuudella on enemmän tähän osaa, kuin painolla. Ja se itsevarmuus kumpuaa siitä, että minun on sisäisesti hyvä olla.

Terveellinen ja gluteeniton ruokavalio sekä pienemmät annoskoot hellivät vatsaani. Voin hyvin, kun kroppani voi hyvin. Liikunta tukee ruoansulatustani ja poistaa stressiä.

Kolmen raskauden jälkeen kroppa ei ole sellainen kuin ennen ja sen olen hyväksynyt. Vaikka painan melkein saman verran kuin toisen raskauden jälkeen, ulkonäköni on aivan eri. Jokainen raskaus on muuttanut kroppaani ihan älyttömästi, mutta se on pieni hinta kolmesta täydellisestä tytöstä. Olen sinut kroppani kanssa. Olen löytänyt sisäisen onnen sekä hyvät muotoilevat alushousut, hah.

Kolmen tytön äitinä aion pitää huolta, että meidän kotona ei puhuta laihduttamisesta. Meidän kotona puhutaan terveellisistä elämäntavoista ja hyvinvoinnista. Onnellisuudesta ja terveydestä. Eikä näiden asioiden kuulu olla suorassa yhteydessä sen kanssa mitä sinä painat.

Usein me äidit stressataan raskauskiloista ja niiden karistamisesta. Kroppa pitäisi saada "takaisin" mahdollisimman nopeasti raskauden jälkeen. Totuushan on se ettei se kroppa mihinkään ole mennyt.

Se on muuttunut. Se on kasvattanut toisen ihmisen. Ja se on silti siinä. Vähän tai vähän enemmän erilaisena kuin ennen, mutta siinä se on.

Kyllähän minullakin on niitä huonoja päiviä, kun oma peilikuva ei miellytä. Mutta hyvin usein ne kulkevat käsi kädessä sen kanssa, että olen syönyt huonosti ja liikkunut liian vähän. Kun olo on sisäisesti kurja, niin tuntuu että näyttääkin kurjalta.

Tulevana kesänä aion pukea rohkeasti bikinit päälle ja nauttia auringosta. Aion syödä grillimakkaraa ja herkkuja. Aion nauttia ulkoliikunnasta pyöräilyn, lenkkeilyn ja retkeilyn parissa. Aion aloittaa abchallengen, jotta saan keskivartaloa voimakkaammaksi ja ryhtiä paremmaksi.

Nyt, kun vihdoin meillä nukutaan hyvin, on aika hakea lisää energiaa ja jaksamista arkeen liikunnan ja oikean ravinnon kautta. Ja oikeaan suuntaan ollaan menossa, nimittäin ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen kävi niin, että lapset olivat flunssassa ja minä vältyin tältä taudilta. Tuuria ehkä myös, mutta uskon, että unella, liikunalla ja ravinnolla oli myös merkitystä. Sen verran synkkä, univelkainen, flunssainen ja liikkumaton talvi takana.2 kommenttia

 1. Taas ihanan tasapainoista luettavaa. Kiitos! ☺️
  Omaa ulkonäköä ei koskaan pidä arvottaa sen mukaan mitä muut siitä ajattelee. Mitä sitten vaikkei saa "täydellisiä juoksutrikookuvia instaan"? Ketä kiinnostaa. :D tärkeintä, että korvien väli on tasapainossa ja voit hyvin, muiden ei tarvi ajatella siitä _mitään_, eläköön omaa elämäänsä.

  Laihduttaminen on niille, jotka miettii mitä muut ajattelee. Hyvinvointi niille, jotka haluaa olla onnellisia itsensä takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tosi hyväajatuksia sinulla, ihanaa kun luet ja kommentoit! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.