lauantai 22. kesäkuuta 2019

Aivan loppu näihin uniongelmiin

Hei ihanaa jussia, saisko nuss.. Nukkua! Ja ihan oikeasti nukkua, olen aivan loppu. Kiitos uniongelmien.

Miksei sitä 26 vuoden aikana ole oppinut nukkumaan muualla kuin kotona? Miksi sitä pitää olla niin pirun herkkäuninen, että herään jokaiseen rasahdukseen? Miksi kesän upea valoisuus on samalla niin ärsyttävä ja venyttää illasta monta tuntia nukkumasan saapumista?

Melatoniinia moni ehdotteli, kun täällä viimeksi huonoista nukkuja taidoista purnasin. Mutta kun imetys...

Siitäkin toki löytyy ristiriitaista tietoa, että voiko vai eikö voi, joten ehkä soittelen maanantaina jollekkin vähän viisaammalle terveydeynhuollon henkilölle ja kyselen asiaa. Kun en kuitenkaan enää imetä kuin aamulla ja illalla...

Raivosuttavaa. Kun saisi miehen kesäloman aikana hakata univelkaa vähän turpaan, niin ei nukuta. Tai nukuttaa, mutta nukkumatti skippaa osoitteemme. Eikä kyllä ihme, tätä osoitetta kun ei edes navigaattori ja googlemapsi löydä...

Kahden viimeisen vuorokauden unisaldo on 7 tuntia. Kyllä vähän painaa kuupassa ja silmäpuseissa. Ensi yö menee varmasti hyvin , ehkä myös seuraavakin. Mutta kun univelka alkaa olemaan vähän selätetty, palaa uniongelmat. Näin on ollut läpi elämäni, joskus enemmän ja joskus vähemmän.

Juhannus oli silti kiva. On edelleen. Nyt saunan ja herneiden kautta sänkyyn samaa aikaa kuin lapset. Onneksi on miehen vuoro aamulla nousta. Tavoitteeni nukkua ainakin 12 tuntia. Pätkissä tietenkin, kuten aina.

Lottovoiton, terveyden ja onnen lisäksi toivon hyviä unenlahjoja. Mieheni unenlahjoja... Miten katkera olenkaan, kun toinen osaa nukkua vaikka pommit paukkuisi ja niin edelleen.

Epäreilua, niin epäreilua.


3 kommenttia

  1. Hienon rehellinen juttu, taas kerran 👍 (arjensuklaasuukkoja.blogi.net)

    VastaaPoista
  2. Korvatulpat. Niihin tottuu. Olen koko pitkän ikäni käyttänyt joka yö. Koska joku kuorsaa. Ja kumma Kyllä, lapsen ääniin herää silti.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.