keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Kuinka parantaa lasten vastustuskykyä?



Nyt te ihanat siellä ruudun toisella puolen kertokaa taikanne. Miten lasten - ja minun - vastustuskykyä saa paremmaksi päiväkodin aloitusta ajattelen? Vai onko sellaista taikaa olemassa, vai auttaako siihen vain aika? Kerro sun taika vai auttaako siihen vain aika? Hah, no se siitä runoilusta.

Syksy on jo mielessä lähes päivittäin, kun heinäkuu on jo yli puolenvälin. TIedän, että lapset tottuu. Tiedä, että minä totun ja arki alkaa kyllä rullaamaan ihan kivasti, vaikkakin ehkä kiireisesti. Mutta yksi mihin minä en totu on se pelko, että tullaanko me sairastelemaan koko syksy?

Nimittäin meidän perheeseen pamahtaa pian kolmen hoitopaikan bakteriit. BOOOM, nuhat ja kuumeet lentää sisään ikkunoista ja ovista.

Kaksi nuorinta lasta menee päiväkotiin. Esikoinen koulun yhteyteen esikouluun ja minä päiväkotiin töihin. Kolmen pöpöluolan bakteerit. Kuinka kivaa, huomaa sarkasmi.




Kotihoidossa olevien lasteni vastustuskyky ei ole tottunut sellaiseen pöpökantaan ja itsekin taas kuin uusi "päiväkotilainen", kun kaksi vuotta tässä kotona on oltu. Isommat lapset olivat yhden kauden seurakunnan kerhossa ja toivon, että edes vähän se sairastelu olisi luonut pohjaa syksylle.

Meillä on käytössä päivittäin - tai "päivittäin" koska ei aina voi muistaa - monivitamiini tabletti sekä omega-dvitamiini lapsille. Itse syön sinkkiä, ceetä ja deetä. Pitäisikö tähän rinnalle kokeilla vielä maitohappobakteereja? Omalle vatsalleni ne eivät sovi, mutta kuulemma niitäkin on jotain erilaisia jota voi kokeilla...Suosituksia? Esikoisenkin vatsa reagoi niihin kurjasti, mutta kokeilusta on sen verran aikaa, että ehkä rohkenemme kokeilemaan uudelleen.

Niin ja me liikumme. Ulkoilemme ja syömme terveellisesti. Hedelmiä, vihanneksia, marjoja jne. Että tästä ei kyllä pitäisi vastustuskyky olla kiinni. Ellei sitten ole jokin taikahedelmä jota kannattaa pumpata lapset täyteen!? Kaikki keinot otan mielelläni vastaan..



Vai täytyykö tässä vaan todeta, että sellaista se cest la vie on, ja ei auta kuin sairastella. Tai toivoa sormet ristissä parasta, että jostain lapsemme saisi supervastustuskyvyn ja emme sairastelekaan koko syksynä ja talvena kuin muutaman kerran.

Itsehän olen heittänyt jo kirveen kaivoon, koska tuntuu, että juuri minun lapseni ovat aina imuroineet kaikki nuhat itselleen. Varsinkin, kun tyttöjen kerho alkoi, niin koko ajan jonkun nenä vuosi. Kerhossa oli kymmenkunta lasta, miten käy kun vastassa on kolmen lapsiryhmän pöpöt?

Ou mai. Help mee!!


16 kommenttia

  1. Mä oon tylsästi sitä mieltä että siitä sairastelusta sen vastustuskyvyn saa. Tympeetähän se on sairastella alkuun, mutta kyllä se siitä. Ihmiskeho on viisas, nuhakuumeilla ym on tarkoituksensa. En usko poppaskonsteihin. Luin joku aika sitten uutisista jutun jossa joku päiväkoti lähti kokeiluun ettei lasten käsiä pestä joka välissä, esim ulkoilun jälkeen. Kun kas näin se vastustuskyky kasvaa eikä liiallisella hygienialla ja puhtaudella ole kuin haittoja. Noro-epidemiat toki erikseen. Kädet siis multaan ja suuhun noin kärjistettynä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin se kyllä taitaa valitettavasti olla!!! :) mielenkiintoista tuo käsienpesu juttu, täytyy koittaa etsiä ja lukea! Kiitos!

      Poista
  2. Valitettavasti juuri mitään ei ole tehtävissä. Pöpöt ja taudit tulevat kun ovat tullakseen ja nehän tulevat.Ensimmäinen syksy ja kevätkin ovat pahimmat mutta sitten se helpottaa 😊 paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lailla samaa mieltä.
      Alkuun meinaa tulla kaikki kiertolaiset.
      Meillä on selvästi auttanut marjojen runsas syönti. Tai näin ainakin uskon.
      Hyvä käsihygienia on toki kaiken a ja o

      Poista
    2. No näinhän se taitaa olla, kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  3. Itse todennut että liika hygienia pahasta mutta tietenkin epidemioiden aikaan täytyy huolehtia hygieniasta paremmin. Itse aina sairastin kaikki mahdolliset taudit kun veljeni sairasti max yhden flunssan/vuosi. Yleensä itse sijaisena työskennellessäni olen ottanut tavaksi pestä kädet töissä vain ennen syömistä (toki en voi ottaa kantaa lasten käsien pesuun kun en ole vakkari). Kotiin tullessa pesen kädet huolella ja vaihdan heti ainakin paidan kotivaatteisiin (lapsilla kun on tapana halailla ja pyyhkiä se räkä siinä samassa). Paras on tietenkin altistus ja sitä kautta vastustuskyvyn kehittäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on totta, että töissä pitäisi kyllä olla jonkin sortin työvaatteet ettei toisi pöpöjä niin paljon kotiin. Täytyykin kokeilla!!! ::

      Poista
  4. Meillä lapset oli jatkuvasti kipeenä kotona ollessa, tuntu että joka kerta kun kävimme esim avoimessa pk:ssa alkoi jommallakummalla räkätauti muutaman päivän päästä. Pelkäsin pk aloitusta mutta kas kumma, sairastelut oli jo sairasteltu. Lapset oli 2 ja 3v kun pk alkoi. Oli 1.5 vuotta hyvin vähän sairastelua mutta nyt viimekevät oli mahdoton. Mä en ollut kahteen kuukauteen täyttä työviikkoa töissä kun kokoajan olivat vuorotellen ERI taudeissa. Se oli ihan uskomaton kokemus. Nyt jännään miten käy kun 1.5vk kuluttua alkaa pk taas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooo kävisipä meilläkin noin!!siis tuo ensimmäinen, tuo jälkimmäinen kuulostaa kurjalta! Viimekevät tuntui olevan joku pöpökevät, tuntui että kaikki oli koko ajan kipeitä!

      Poista
  5. Osterivinokasta luontaistuotekaupasta kapseleina!

    VastaaPoista
  6. Eka vuosi menee sairastellessa, sitä ei voi välttää. Nimim. 3lasta. Satsaa sen sijaan säännölliseen kynsien leikkuuseen ja hiusten letityksiin, niin säästytte ehkä täiltä ja kihomadoilta 😀 Meillä leikataan lasten kynnet joka viikko, saunan yhteydessä. Tytöt muistaa itsekin pyytää kynsien leikkaamista, koska se on markkinoitu tytöille kynsienlakkaushetkenä..

    VastaaPoista
  7. Ei missään nimessä osterivinokasta! Meillä oli nyt jo teinillä ja esiteinillä, aikoinaan molluskoja, ja työkaverin vinkistä syötin osterivinokasta. Ei lähteny molluskat.. Muutama kun tulehtui niin käytin lääkärissä ja lääkäri sanoi että tuo osterivinokas laittaa jotenkin hormonitoiminnan sekaisin (minullakin tyttöjä) kuulema on sama kuin syöttäisi e-pillereitä 😳
    Toki en luottaisi osterivinokkaaseen ehkäisykeinona 😂 mutta pointti siis se, että en suosittele osterivinokasta!!
    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui kuulostaa hurjalle! Omakin sisko näitä lapsena syyliien häätöön söi. Kiitos vinkistä, taodetaan mennä ihan vitamiini ja maitohappo kokeilulla eteenpäin! :)

      Poista
  8. Meillä on lapsilla maitohappobakteerit päivittäin käytössä ja koko viime vuonna oltiin poissa ehkä yhteensä 8pv päiväkodista, nekin pieniä flunssia.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.