torstai 1. elokuuta 2019

Vinkkejä sinulle joka haluat aloittaa laadukkaamman somekuvaamisen helposti!

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Olympuksen & Indieplacen kanssa
Poistelin yksi päivä Instagramista vanhoja kuviani. Samoin piiltin blogini vanhoja tekstejä paljon. Molempia tein ilman sen suurempaa syytä, reilu kuuden vuoden aikana sekä tekstejä ja kuvia on vain kertynyt niin iso kasa, etten keksinyt syytä pitää niitä kaikkia esillä. Tekstejä ja kuvia selatessani huomasin, että yksi asia on muuttunut vuosien saatossa paljon. Nimittäin minun ottamat valokuvani.

Kun aloitin bloggaamisen tai nykypäivänä vaikuttamiseksi kutsuttavan harrastuksen - onhan Instagram nykyään yhtä iso intohimo minulle kuin tämä blogikin - niin kuvasin kuvat lähinnä älypuhelimellani. Puhelin oli ensimmäisiä älyluurejani eikä mitenkään niissä spekseissä mitä nykyinen puhelimeni on. Kuvat olivat suttuisia ja iskettiin muokaamattomina blogiin sekä Instagramiin.

Maailma muuttuu ja niin on muuttunut tämä harrastuskin. Nykyään blogien ja sosiaalisen median kanavien kuvilta sekä teksteiltä vaaditaan todella paljon enemmän laatua. Suosituimpien vaikuttajien valokuvat ovat jopa parempia kuin aikakausilehtien. Oma mielenkiintoni kuvausta kohtaan on syttynyt vasta sanotaanko ehkä vuoden sisällä, vaikka jo vuosia olen kunnon kameran omistanutkin. Vasta lähiaikoina olen ruvennut opettelemaan kameran asetuksia ja niiden vaikutuksia valokuvan lopputulokseen. Mitenkään erityisen hyvänä en itseäni vielä pidä, mutta pienessä ajassa olen oppinut jo todella paljo. Ja nyt jaan teille omat vinkkini ja tipsini miten valokuvauksessa pääsee helposti alkuun jos kuvaus yhtään kiinnostaa! Erityisesti vinkkini ja valokuvani koskevat lapsia, kuten arvata saattaa.

Yhä useampi "ihan normaali" äiti tai ihan vain ihminen innostuu tavoitteellisesta vaikuttamisesta. Tavoitteena yleensä on kasvattaa seuraajiaan ja näin ollen saada tienestejä sosiaalisen median kautta. Moni harrastaa sometyötä ilman blogi tai vlogi taustaa ja Instagram kasvattaa koko ajan jalansijaansa omienkin tulojeni lähteenä. Se on sitä nykypäivää ja nykypäivänä kuka tahansa meistä tai heistä voivat aloittaa vaikuttamisen ja tienaamisen sosiaalisen median kautta. Se vaatii aikaa, taitoa ja sitkeyttä, mutta on todellakin mahdollista, vaikka vuosia et esimerkiksi olisi blogannutkaan. 

Ensinnäkin kameralla on todellakin väliä. Ainakin minä olen asian kokenut näin. Sain tämän kaupallisen yhteistyön merkeissä itselleni uuden kameran Olympus Pen EP-L 9 järjestelmäkameran. Olympus on minulle entuudestaan tuttu ja olen joskus omistanut Pen sarjan vanhemman mallin. Vaihdoin sen kuitenkin jossain kohtaa kunnon järkkäriin ja lähiaikoina olen ruvennut todella katumaan vaihtoa ja kaipaamaan uudestaan pientä ja näppärää vehjettä joka kulkee helposti mukana kolmen lapsen kanssa. Onnekseni tämän yhteistyön myötä haaveeni toteutui!

No miksi tämä on meille kaikille bloggaajille ja instagrammaajille loistava vehje? Koko tietenkin, onhan tämä nyt näppän pieni ja kulkee hyvin mukana kaunissa kameralaukussa.

Toinen on ehdoton kameran ominaisuus minulle; wifi&bluetooth yhteys jonka avulla kuvat siirtää käden käänteessä kamerasta puhelimeen ja sosiaaliseen mediaan. Yhteyden kautta käyttöön saa myös kaukolaukaisimen joka on ihan ehdoton asukuvien ottamisessa kotona! Tai ihanien perhepotrettien. Ennen kaikki kuvani olivat kännykällä otettuja, nyt en muista koska olisin viimeksi lisännyt Instagramiin tai blogiin puhelimella otetun kuvan. Haluan nykyään panostaa kuviin ja niiden laatuun paljon enemmän!

Ja se on tuottanut tulosta; panostukseni jälkeen esimerkiksi Instagramtilini seuraajamäärät ovat kasvaneet hurjasti! Kuvat ovat tärkeässä roolissa ja samanlaisella kuvien muokkaustyylillä olen saanyt yhtenäistettyä instagramini feediä, ja se on huomattavasti vaikuttanut seuraajien määrään ja yritysten mielenkiintoon minua ja osaamistani kohtaan. Esimerkiksi heinäkuussa tienasin Instagramini kautta 390 euroa. Ennätykseni, josta olen aivan hurjan ylpeä! 

Tykkään kameran kosketusnäytöstä. Sen avulla saan nopeasti tarkennettua kuvattaessa oikeaan kohtaan ja lapsia kuvatessa nopeus on todellakin valttia.

Kameran mukana kannattaa aina hankkia vähintäänkin yksi objektiivi, jo se tekee ihmeitä kuville. Nyt on Olympuksella voimassa huikea tarjous! Saat Olympus E-PL9 kameran ja 45 mm objektiivin pakettihintaan pelkän kameran rungon hinnalla. Tarjouksen alennus on siis peräti 259,90 euroa!

Tämä 45mm objektiivi sumentaa ihanasti valokuvan taustan ja näin ollen kuvasta tulee heti jotenkin laadukaammaan näköinen eikö?

Näissä kuvissa ideana on uglylocation valokuvahaaste. Oletteko kuulleet siitä? Tämä 45 mm 1:1.8 objektiivi on aivan täydellinen haasteeseen! Haasteen ideana on, että asukuvat otetaan paikassa jota ei muuten valitsi kuvauksen taustaksi sen epäsiisteyden tai rumuuden vuoksi. Rumassa ja epäsiistissä ympäristössä voi saada aikaan hienoja kuvia eikö? Varsinkin, kun tarvittaessa tämä objektiivi sumentaa ruman taustan aika taidokkaasti pois. Loistava valinta lapsiperhevaikuttajalle, jonka kuvaustaustat saattaisivat muuten olla välillä täynnä pieniä sukkia ja lelukasoja..
Viimeisempänä, mutta ei suinkaan vähäisempänä kerron teille salaisuuden. Nimittäin ei tarvitse olla kummoinenkaan valokuvaaja saadakseen upeita kuvia aikaiseksi! Jostain se on lähdettävä ja esimerkiksi tällä Olympuksen laadukkaalla kameralla ja 45mm objektiivilla saa aikaan upeita kuvia, vaikka ei tietäisi hölkäsen pöläystä kameran asetuksista. Automaattoasetuksilla saa jo ihmeitä aikaan, kun kädessä on hyvä väline ja intoa!

Lapsia kuvatessa minun ideologini on mitä enemmän, sen parempi! Hah. Sadasta kuvasta harva on sellainen jonka haluan julkaista. Tämä ei tosiaankaan liity kameraan, vaan lapsiini. En halua pakottaa heitä kuviin ja tykkään kovasti kuvista joissa he eivät pönötä poseeraamassa, vaan tilanteet ovat aitoja. Toki poseeraus on heidän rakkautensa ainakin joka toinen päivä, mutta kuitenkin. Usein heitä kuvatessani - kuten näissä kuvissa - pyydän heitä tekemään jotain jotta kuviin saadaan liikettä ja aitoutta. Kolme lasta tuntuu välillä mahdottomalta saada samaan onnistuneeseen kuvaan, mutta siksi on tärkeää, että välineistö on kunnossa. Yritän myös usein kuvata heitä tilanteiden keskellä ilman poseerausta, vähän vaivihkaan. Näin kuvista tulee aitoja ja lämpimiä.

Tätä kameraa ei turhaan kyllä sanota bloggaajien ja vaikuttajien kameraksi. Se on näppärä kantaa mukana, se on hyvä ja helppo käyttää ja se on myös ihan kohtuu edullinen hankinta. Plussaa näppärä yhteys jolla siirtää kuvat älypuhelimeen ja kääntyvä kosketusnäyttö jolla voi ottaa selfieitä, hah. Minä odotan innolla, että lapsenikin hieman kasvavat jotta pääsevät kuvaamaan kanssani. Nimittäin tämä kamera sopii näppärästi myös heidän käsiinsä kokonsa puolesta!

Saadaksesi seuraajia, kiinnostusta  ja tuloja esimerkiksi Instagramin kautta, sinun ei tarvitse olla maailman paras kuvaaja. Hyvä kamera ja pieni muokkaustaito on minulle ollut kaiken A&O - salaisuus, valmiita muokkausasetuksia saa ostettua netistä ja näitä minäkin käytän pienellä twistillä. Sosiaalisessa mediassa pitää erottua ja olla kiinnostava. Kun hyvä kamera ja into on hankittu, niin mieti mikä on sinun juttusi. Minun juttuni on arkisuus ja lapset. Ollen realistinen kotiäiti sarkasmilla, itseironialla ja huumorintajulla höystettynä. Rakastan sitä mitä teen ja olen oikeasti oma itseni. Pienen filtterin, kuvanrajauksen ja taustansumentamisen avulla. 
2 kommenttia

  1. Oi vitsi tulee niin makeita kuvia kyllä :)! Himottaisi ostaa oma kamera kun käytän aina vaan miehen järkkäriä, tuo voisi olla hyvä vaihtoehto

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töö kyllä on näppärä vehje jossa on hintalaatusuhde kohdiööaan, suosittelen! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.