maanantai 30. syyskuuta 2019

Ensimmäisten kaverisynttäreiden suunnitteluaEsikoisemme täyttää sunnuntaina 6 vuotta. Viikonloppu on pelkkää juhlaa nimittäin lauantaina meidän perheessä vietetään ensimmäisiä kaverisynttäreitä!

Se etu kotihoidossa on ollut, että kaverisynttäribuumi on saapunut meille vasta nyt päiväkodin myötä, hah. 

Olihan muutamat kaverisynttärit tytöillä jo käyty, mutta vasta kevään aikana esikoinen alkoi puhua omista kaverisynttäreistään. Ja saihan hän ne nyt, tietenkin. 

Äitiä vähän jännittää, mitä ihmettä kaverisynttäreillä nyt tehdään!? 

Aikaa on  puolitoistatuntia josta puoli tuntia varaan herkutteluun. Ajattelin tarjoiluksi ne perus popparit, keksit ja jäätelöbuffan. Kaikki tarjottavat ovat gluteenitittomia ja laktoosittomia.

Vieraita tulee kolme, plus omat lapsemme. Esikoisemme eskariryhmä on todella poikavoittoinen ja vaikka he kuulemma paljon leikkivät yhdessä eskarissa, halusi hän vain tytöt kutsua. Oikeastaan koko ikävuosi on tosi poikavoittoinen. Hänen ryhmässään on kolme tyttöä - hän mukaanlukien - ja toisissa taitaa olla saman verran. Kuitenkin hän halusi kutsua vain oman ryhmän tytöt ja yhden viereisestä ryhmästä ja tämä sopi hyvin minulle. Sekä tietenkin naapurimme, joka on kuin sisko jo.

Ohjelmaksi hän toivoi ongintaa sekä discon. Sen lisäksi ajattelin kehitellä prinsessan etsinnän - piilotan pieniä figuureja tai kuvia ympäri taloa ja teen kartan. Ajattelin nyös, että askartelisimme yhdessä jotain jonka saa viedä kotiin - korun kenties - ja varuiksi mietin prinsessatietokilpailun, jos aikaa jää yli. Kuitenkin haluan jättää tilaa heidän innostukselleen ja ideoilleen. Ehkä koko aika kuluukin tanssiessa ja koruja tehdessä tai sitten he haluavat yhdessä leikkiä jotain. 

Sen näkee sitten. Heidän ehdoillaan ja heidän innostuksella eteenpäin. 

Aluksi ajattelin, että synttärit ovat kovin pienet. Mutta toisaalta on ihanaa : sankari ehtii hyvin huomioida kaikki vieraat, omakotitalomme riittää tilaksi vallan mainiosti ja ongintalahjat voivat olla vähän spessumpia, kun määrä on pienempi. 

Olen kyllä niin innoissani synttäreistä. Ja niin on sankarikin. Katsotaan miten sitten suunnitelmat toteutuu ja hyväksyykö sankari kaikki nämä ehdotukseni.

Jännittävää!!

Kertokaa ihmeessä vielä teidän ajatuksia ja ideoita ohjelmasta ja lempparitarjoiluista lastenkutsuilla, vielä on aikaa muutoksille, kun kauppaan menen vasta ehkä perjantaina!

4 kommenttia

 1. Ongintaa voi lisätä niin että ensin ongitaan jokaiselle herkkuja heti syötäväksi ja sit vasta myöhemmin uudestaan ne kotiin viettävät pikkupaketit.

  VastaaPoista
 2. Meillä kaverisynttäreitä on alettu viettämään 3v ikäisenä kahdella isommalla. Sen olen ainakin oppinut, että tarjoiluihin ei kannata käyttää kauheasti aikaa, koska kakut ei usein kiinnosta. Parasta on jäätelö, popparit, karkit ja keksit. T. Sari / pikkuleijonatblogi.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, lapsille kelpaa parhaiten yleensä se helpoin ja yksinkertaisin! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.