torstai 26. syyskuuta 2019

Helpot, terveelliset ja nopeat arkiruoat kalasta!


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Finduksen ja Indieplacen kanssaArki ja arkiruoat. En varmasti valehte jos sanon, että jokainen meistä vanhemmista on paininut tuskissaan viikon ruokalistaa miettiessä. Terveellistä, nopeaa ja helppoa. Mitä ihmettä sitä taas keksisi!?

Meillä suositaan arkena todellakin niitä helppoja ja nopeita reseptejä. Työpäivän jälkeen ei kiinnosta hellan edessä hikoilu sitten yhtään ja taaperokin on sitä mieltä, että äidin paikka on sohvalla sylittelemässä ja imettämässä. Yleensä sunnuntaisin teen ison keiton tai laatikkoruoan valmiiksi jota sitten syömme ainakin kolme päivää. Loppuviikosta mennään helppoilla kasataan vuokaan ja uuniin ruoilla! Yksi helpoista arjen pelastaja lemppareistamme tällä hetkellä on Finduksen täysjyvä kalafileet ja täysjyvä fileekalapuikot . Jotka olivat jo ennestään tuttuja, mutta pääsin tämän kaupallisen yhteistyön myötä perehtymään niihin vielä paremmin.

Nopeaa, helppoa ja terveellistä.
Kumoan heti aluksi muutaman harhaluulon; Finduksen täysjyvä kalafileet sekä täysjyvä fileekalapuikot ovat tehty ihan oikeasta fileestä, eikä mistään kalamössöstä. Ne leivitetään täysjyväjauhoilla ja sisältävät vain vähän rasvaa. Eli ne eivät ole uppopaistettuja. Kalana käytetään vastuullisesti pyydettyä alaskanseitiä ja onpa muuten tuotteelle myönnetty sydänemerkkikin!

Pakasteruoka on kaiken lisäksi ekologista, koska se säilyy kauan ja sitä voi käyttää juuri sen verran mitä tarvitsee. Siksi kalapuikkoja tai kalafileitä löytyy AINA meidän pakastimesta. Helppoa ja nopeaa arkiruokaa, joka säilyy eikä mene roskiin.

Yksi erisillisen maininnan arvoinen asia on se, että kalapuikot sekä kalafileet on saatavana myös GLUTEENITTOMINA. Hurraa minun kannaltani! Kuten olen ennen jo todennut, pyrin aina syömään samaa ruokaa lasten kanssa. Koska esimerkki. Siksi on kiva, että näitä helppoja ja terveellisiä kalatuotteita on saatavana myös gluteenittomina!

Ideoin teille näistä Finduksen tuotteista muutaman kiireisen arjen pelastajareseptin tai oikeastaan vinkin. Reseptit ovat älyttömän helppoja, arkisia, mutta ennen kaikkea herkullisia. Naurettavan helppo tapa lisätä kalaa ruokavalioon!

Helppoja lisäkkeitä täysjyvä fileekalapuikkojen tai täysjyvä kalafileiden kanssa on esimerkiksi pakastealtaan valmiit uunijuuressekoitukset sekä lohkoperunat. Molemmissa on suunnilleen sama valmistusaste sekä -aika kuin Finduksen kalatuotteissa joten pellille ja uuniin -taktiikka toimii mainiosti. Valmistuksessa menee alle puoli tuntia, ei siis edes koko Pikku Kakkosta!

Kermaviilikastike toimii aina. Sekä sitruuna. Meidän keskimmäinen kylläkin syö kalapuikotkin ketsupilla...Toimii siis sekin, ainakin lapsilla!

Yhtenä rankkana maanantaina hemmottelin lapsiani ja valmistin täysjyvä fileekalapuikkoja, lohkoperunoita sekä kurkkutikkuja kupissa ja he saivat sormiruokailla ne sohvalla Pikku Kakkosta katsellen. Arjen luksusta ja terveellistä sekä täyttävää naposteltavaa lapsille! Kaikki samalle pellille ja uuniin, valmista!
Minulle ja miehelle tein täysjyvä kalafileet uunijuureksilla. Pellille ja uuniin, valmista! Minulle tietysti gluteenittomana versiona.

Perunamuusi, toimii aina. Joukkoon porkkanaa taikka bataattia, niin saa vähän vaihtelua. Muutamilla vaikuttajilla on näkynyt kalahampparin reseptejä joissa on käytetty Finduksen kalatuotteita pihvinä, ihan huikea idea! Tämä täytynee meilläkin testata joku arkipäivä.

Herkullista, helppoa ja terveellistä. Vähän rasvaa, ei uppopaistettua kalamössöä vaan ihan oikeaa kalafilettä. Seuraavan kerran, kun teet kalapuikkoja lapsille, niin muista, että se on sitä arjen gurmeeta. Ei mitään höttömättöä, vaan ihan oikeaa ruokaa jota voi hyvällä omallatunnolla syöttää lapsilleen, koska se on terveellistä!

Helppo arki. Tai ainakin taas hitusen helpompi arki!Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.