tiistai 17. syyskuuta 2019

Tavoitteena säästää 5000 euroa vuodessa

Nyt, kun palasin palkkatyöhön alkaa raha taas olemaan ajankohtainen aihe meillä. Ajankohtainen siinä mielessä, että nyt, kun sitä taas jää ylimääräistä pitäisi alkaa miettimään mitä sille tekee.

Olen aikaisemmin sanonutkin, että minulle tuo rauhaa taloudellinen turva. Koska kahden vuoden kotonaolo ja uusi omakotitalo poltti aika mahtavasti meidän kaikki säästöt, on siis "ylijäämärahan" käyttökohde selvä. Säästäminen.

Meillä on paljon säästökohteita joihin rahaa menee seuraavien vuosien aikana, mutta haluan mahdollisimman pian säästää myös rahastoon jonkinlaisen summan, joka on vain säästöä pahan päivän varalle ilman sen suurempaa käyttökohdetta. Ilman sen suurempaa laskemista ja pohdiskelua asetin tavoitteeksi säästää seuraavan vuoden aikana 5000 euroa meidän perheelle.

Meidän perheelle, koska meillä tosiaan kaikki on yhteistä aina lainoista tilinauhoihin.

5000 euron pitäisi olla helposti säästetty vuodessa,koska muutama hetki sitten tulleet veronpalautukset kattavat summasta jo osan. Olen laskenut menojen ja lainojen kanssa , että kuukaudessa meillä pitäisi jäädä säästöön helposti ainakin 300 euroa. Toki yllättäviä menoja voi tulla ja erilaiset spessut jutut syövät summaa, mutta sitä varten niitä säästöjä on.

Pakko kyllä myöntää, ettei laskelmani niin viimisen päälle ole. Bensaa menee nyt enemmän mitä kotona, ruokakauppaan taas arkisin vähemmän.

Katsotaan miten käy. Koitan muistaa vaikka muutaman kuukauden päästä tulla kertomaan miten säästäminen on lähtenyt käyntiin. Toki tässä säästömatkan alussa on heti yksi laivamatka, muutamat synttärit - muiden ja oman lapsen - auton huoltoa, uuai renkaita jne. Jotka varmasti syövät säästösummaa joinakin kuukausina.

Toki sitten taas sometöiden tulot ovat nyt "ekstraa" ja koitan laittaa ne suoraan säästöön.

Rekkamies ja lastenhoitaja sekä osa-aikainen vaikuttaja. 5000 euroa vuodessa säästöön, mahdotonta vai ei?

Jännä nähdä miten käy. Tavoitteellista säästämistä en ole ennen harrastanut, vaikka ennen äitiyslomaa rahastoon menikin joka kuukausi tietty summa.

Kuukausitasolla summan pitäisi olla reilu 400 euroa. Ei ihan mahdottomalta kuulosta kyllä!

Säästetäänkö teillä säännöllisesti kuukausittain?5 kommenttia

 1. On ihailtavaa, kuinka perillä olet perheenne taloudesta!
  Uskon, että suurimmalle osalle ihmisistä oma talous on vähän kuin se eteisen kaappi, jonka todellisesta sisällöstä ei oikein edes haluta tietää. Että tiedän kyllä suurin piirtein, että siellä on toppahousuja ja sadetakkeja, mutta en osaa kyllä tarkalleen sanoa, minkä kokoisia tai kuinka monta. On siellä jotku luistimetkin ja laatikko, jossa on viime talvelta hanskat ja kaulahuivit...
  Ohitamme usein talousasiat niin, että ”noin niinku suurin piirtein” riittää.

  Minulle on aina ollut myös tärkeää tietää, että säästössä on rahaa ihan vain olemassa. Käyttötilillä olisi ihanteena pitää aina vähintää sellaista kuukauden palkkaa vastaava summa. Puolisoni on rahankäytössä rohkeampi. Hän ei niin ahdistu, vaikka käyttäisi tilinsä tyhjäksi.

  Tuloni ovat todella pienet, alle tuhat euroa kuukaudessa, joten säästöön ei siitä juuri jää. Haluan silti elää niin nuukasti, että tuo pieni tulo kuukaudessa myös riittäisi. Siitä maksetaan ruuat viidelle, lasten harrastukset, vaatemenot, puhelimet, polttoaineet, sekä satunnaisesti nämä tuliaiset ja synttärilahjat yms. Vaatii keksiliäisyyttä saada raha riittämään, mutta toisaalta sekin tuo tyydytystä, kun siinä onnistuu. Esimerkiksi leipää en enää juuri osta kaupasta, koska sen itse leipomalla saa halvemmalla. Ruoka tehdään itse, kalliimmat lihat korvataan kauden edullisimmilla kasviksilla: talvella syödään paljon juureksia, näin syksyllä herkutellaan kaaleilla, paprikoilla, kurpitsoilla, purjolla... tuoretta satoa kun löytyy yllin kyllin. Puuroja, keittoja, patoja. Niistä on edullinen arkiruoka tehty.

  Vaatteet löydän pääosin kirpparilta. Siellä myös myyn käytöstämme poistuneita vaatteita, leluja ja pelejä. Näin saan rahan kiertämään.

  VastaaPoista
 2. Tämä on mielenkiintoinen postaus, kerrothan kuinka teidän tavoitteenne edistyy :)
  Minä myöskin varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, lapset 3v, 11v ja 14v. Meillä miehen kanssa omat tilit ja rahat, toki menot laskettu noin niinku puoliksi, mies maksaa vähän enempi kun parempi palkka.
  Olen ollut alkuvuoden, kesään asti, osittaisella hoitovapaalla, yksi vapaapäivä viikossa.
  Otin vuoden alussa tavoitteeksi säästää sillä systeemillä, että viikko numeron mukainen summa säästöön. Eli viikolla 1, 1e viikko 2, 2e. Jne. Vuoden lopussa säästössä n. 1300e. Ei ole iso summa, mutta säästettävää siinäkin.
  Olen kanssa niukka talouden kanssa, meillä säästöt söi tehokkaasti hoitovapaa ja vanhan talomme remontointi. (kylppäriremppa)
  En ole mikään shoppailija, rakastan kirpputoreja ja Lidliä :D
  Välillä ostan uutena tarpeeseen, kuten eilen esikoiselle kumisaappaat.
  Niukistelu on minulle ihan elämäntapa, kaksi autoa meiltä löytyy, siitä en pidä. Helpottaa vaan tällä hetkellä arkea niin paljon että suostun siihen. (oman mielenterveyden vuoksi :D )
  Mahtavaa lukea säästämisestä, ensi vuodelle ajattelin ottaa tavoitteen 100e/kk. Siitäkin tulee 1200e vuodessa.

  T. Sanniska

  VastaaPoista
 3. Miehellä on jonkin sortin säästöpossutili, eli jokaisesta korttimaksusta lähtee euro toiselle tilille, itselläni taas menee 10e/kk säästötilille, lisäksi maksetaan 50e/kk asp-tilille. ja jos lasketaan, niin toki s-tilille jää bonukset "säästöön" eli sitä tiliä ei aktiivisesti käytetä. Tässä ollaankin ihan maksimeissa, mitä kahden opiskelijan taloudessa pystytään säästämään. Miehen säästöpossutililtä maksellaan äkillisiä menoja, mun säästötili on avattu sitä varten, että rahastosäästäminen kiinnostaa, mutta koska ylimääräistä ei juurikaan tule, niin en uskalla siirtää rahoja suoraan rahastoon. Nyt ne lepäilee tilillä ja siirretään sitten taloudellisesti paremmassa elämäntilanteessa sinne rahastoon, mikäli pakottavaa tarvetta niiden käyttöön ei ennen sitä tule :) meillä siis 2päiväkoti-ikäistä lasta ja molemmat vanhemmat opiskelemassa

  VastaaPoista
 4. Uusi talo,2 autoa, kolme lasta ja pystyy ylipäätään säästämään on melkoinen saavutus. Ainakin meikäläisten tuloilla. Vielä ehtii onneksi kun alle kolmikymppisiä ollaan.

  VastaaPoista
 5. Pienin askelin onnistuu varmasti. Kannattaa myös miettiä jos maksaa itselle ensin palkasta vaikka pari sataa säästöön ja pärjään sitten lopuilla kuukauden.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.