sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Vähän parempia valintoja lastenvaateostoksilla

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lindex & Indieplace kanssa

Lastenvaatteet. Nuo toisten vanhempien intohimo. Minä en ole koskaan kuulunut siihen kastiin, mutta nyt kolmannen lapsen kohdalla olen tykännyt pienestä lastenvaate hypetyksestä. Ostan lastemme vaatteet ihan ketjuliikkeistä enkä panosta tiettyihin merkkivaatteisiin. Yksi uusista suosikeistani on Lindex jonka valikoimaan pääsin tutustumaan tämän kaupallisen yhteistyön merkeissä.

Pamahti suosikkikauppojen kärki kolmikkoon koska vastuullisuus. Ja koska edulliset hinnat.

Kolmen lapsen vaatteisiin saa upotettua jo ihan perus trikoo-ostoksilla pienen omaisuuden. Kaikki vaatteet eivät välttämättä kestä kolmen tytön käyttöä ja näin ollen kierrä kaikkia sisaruksia. Erityisesti tapaturma-alttiin keskimmäisen jälkeen tuntuu, ettei yksiäkään polvista ehjiä housuja ole enää olemassa. Siksi yleensä haluan päästä edullisesti. Mutta samalla takaraivossa kolkuttaa ajatus maapallon hyvinvoinnista sekä kestävästä kehityksestä. Onneksi myös tänä päivänä voi löydää myös ihan edullisesti niitä vähän paremman valinnan vaatteita.

Ilonalla on kuvissa päällä Lindexin baby malliston uutuksia. Paita, housut ja pipo ovat kaikki GOTS sertifikaatin vaatteita. Eli sisältävät ekologista kuitua, täyttävät tiettyjä sosiaalisia vaatimuksia valmistusketjussa - kuten työntekijöiden olot ja riittävä palkkaus - ja valmistusketjussa huomioidaan ympäristö GOTS merkityt vaatteet ovat siis ehdottomasti parempi valinta!

Mukavuudesta ei ole tarvinnut tinkiä: Baby malliston vaatteet valmistetaan luomupuuvillasta ja tuntuvat pehmeiltä lapsen ihoa vasten!

Lindex muutenkin vaatekauppana on hyvä valinta; he ovat asettaneet esimerkiksi tavoitteeksi, että vuonna 2025 heidän kaikki materiaalinsa olisi kierrätettyä tai kestävistä lähteistä hankittua ja he haluavat edistää kehopositiivisuutta sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa.

Hienoa eikö?

Nyt kuopuksemme kohdalla olen nauttinut ihan eri tavalla lastenvaatteista mitä kahden isomman vauva- ja taaperovuoden aikana. Johtuen varmaan siitä, että kun edes yksi kolmesta pukee päällensä mitä minä haluan, niin siitä on otettava ilo irti.


Lastenvaatteissa mennään mukavuus ja käytännöllisyys edellä. Onneksi nykypäivänä se on hyvinkin helppoa. Käytännöllisyydestä ja mukavuudesta ei tarvitse ulkonäön varjolla tinkiä yhtään! Vaatteet pitää olla helposti puettavat, joustavat sekä mukavat lapsen päällä. Meillä suositaan tosi paljon pidempiä paitoja, tunikoita sekä leggareita! Niin taaperolla kuin isommillakin lapsilla.

Lindexin baby mallistossa oli vaikka mitä ihanaa ja oli vaikeuksia valita tämä setti kaikkien joukosta. Onneksi taaperolla on vähän huonosti seuraavaa kokoa jäänyt siskoilta joten voin hyvällä omalla tunnolla ostaa vielä jotain uusia kivoja vaatteita kotiin. Ja onneksi ne menee vielä siskontytölle kiertoon, joten sekin lisää kuluttamisen ekologisuutta!

Yksi kolmesta antaa vielä aika vapaasti äidin valita vaatteensa. Kunhan on mukavat. Ja todellakin nautin siitä, että edes yksi nauttii muustakin kuin glitteristä ja röyhelöstä, hah!

Tälle asulle tuli hintaa 30 euroa. Ei ollenkaan paha hinta ja ilman huonoa omatuntoa kuluttamisesta, kun tietää, että nämä oli niitä paremman valinnan vaatteita.

Maltillinen lastenvaatehypetys on nyt kolmannella kerralla sittenkin vähän minun juttuni. Onneksi taapero vielä haluaa harrastaa edes joskus stailausta äidin kanssa, hah.
1 kommentti

  1. Meillä lastenvaatteita ostetaan enää vähän. Suurin osa kotiutuu kirpputorin kautta, mutta yritän sieltäkin ostaa vain tarpeellista. Olen kauhean tylsä kuluttaja, mutta en edes muista, milloin olisin viimeksi ostanut lapsille uusia vaatteita. Saati itselleni 🤣

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.