torstai 24. lokakuuta 2019

Ensimmäiset kirjeet joulupukille!

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lasten Suuri Lelukirja & Indieplace kanssaLapsuuden joulut. Onko mitään parempaa. Ja nyt vanhemmuuden myötä saan elää ne hetket uudelleen omien lasten kanssa. Tämän kaupallisen yhteistyön merkeissä Lasten Suuren Lelukirjan kanssa pääsin vähän fiilistelemään sitä toiveiden tekoa joulupukille. Ja se on meidän perheessä yksi joulun kohokohdista ehdottomasti!

Omassa ja lasteni jouluissa keskeissä roolissa on tietenkin joulupukille kirjoitettu kirje. Muistan omasta lapsuudestani sen hetken, kun maailma tuntui täysin avoimelta. Niiden lahjojen suhteen, tietenkin. Silloin ei ole väliä rahalla, ei määrällä eikä rajoilla. Silloin on se hetki, kun toivotaan, haaveillaan ja nautitaan siitä joulun tulosta. Itsekin harrastin leikkaaliimaa lelukirjojen kanssa ja täytimme siskoni kanssa kirjeen erilaisilla kuvilla lelukirjoista. Sitten tonttu haki kirjeemme pikkujoulukuusen alta ja jätti vastalahjaksi pikkujoululahjan. Tämä on perinne, jota olemme jatkaneet myös omien lastemme kanssa!

Se loisto, jonka lasteni kasvoilla nään, kun ensimmäiset lelulehdet putoavat postilaatikkoon. Se loisto, kun lapseni saivat Lasten Suuren Lelukirjan käsiinsä. Jo siinä on sitä joulun taikaa ja riemua ihan älyttömästi.

Äiti katso, katso ja katso. Ihana, paras, vähänks upee. Tämän haluan. Ja tämän. Ja tämän. Ja joulupukin kirjeessä saa toivoa juuri niin paljon kuin paperille mahtuu leikkaa liimaamaan asioita. Viime jouluna lapseni taisivat kirjoittaa kolmekin kirjettä joulupukille, ensimmäiset jo heti ensimmäisten lelulehtien ilmestyessä. He tietävät, että kaikkea eivät saa. Mutta se haaveilu ja toivominen tuntuu olevan jopa tärkeämpää, kuin niiden juuri toivottujen lahjojen saaminen.

Ja toisaalta, kun puolet lelulehdestä on toivottu, on tontun helppo toteuttaa toiveita, hah!
Lasten kanssa Lasten Suurta Lelukirjaa selatessa tulee itselleen jo myös joulufiilis. On ihana seurata lasten iloa jouluisin ja on ihana, kun se alkaa jo ajoissa loppusyksystä. Lasten Suuri Lelukirja toimitetaan kaikille lapsiperheille viikolla 44! Eli ihan pian tekin pääsette lasten kanssa fiilistelemään joulua ja toiveita!

Meillä lelukirjat ovat kuin aarteita ja niitä selataan ja hypistellään aina aattoon saakka

Tärkeintä ei ole lapsille tai minulle se, paljonko se pukki oikeasti toiveita toteuttaa, vaan ne yhteiset hetket. Ne hetket, kun lapset kainalossa istutaan sohvalle selaamaan Suurta Lelukirjaa. Ne hetket, kun lapset innoissaan leikkelevät ja askartelevat kirjeitään. Ja ne hetket, kun he ylpeinä esittelevät aikaansaannoksiaan. Puhumattakaan siitä, kun kirjeet on noudettu yön aikana korvatunturille. Se joulun taika, jota se lelukirja saa aikaiseksi, ihanaa!

Toivo sitten joulupukilta, on useasti leluosastolla käytetty lause meidän perheessä. Mutta niin totta. Harvoin haluan ostella lapsilleni leluja noin niin kuin muuten. Jouluna voi toiveiden kanssa vetää hösseliksi, mutta niin voi myös äitikin vähän niiden ostosten kanssa.

Tänä jouluna pukki on myös modernimpi kuin koskaan, kiitos Lasten Suuren Lelukirjan. Pukille voi kirjoittaa kirjeen nimittäin tänä jouluna myös netissä! Kuinka kätevää. Se on myös kätevää, ettei se kirjoitettu kirje löydy vuoden päästä hyllyjä siivotessa ja lapset ihmettelvät miten ne kirjeet on sinne hyllyn päälle eksynyt. En siis yhtään tiedä kenelle tontulle kävi näin, kröhöm...

Luulen, että me tehdään lasten kanssa molemmat. Sekä se paperinen versio, että nettiversio. Pysyy sitten toinen äitin älypuhelimessa mukana, kun tonttu lähtee lahjaostoksille joulun lähestyessä... Suosittelen kokeilemaan tänä jouluna tätä! Joulupukilta voikin tulla sitten vastausviesti vaikka sähköpostina tai whats appin ääniviestinä eikö! HAUSKAA! Laitanpa toteutukseen ja isi saa ääninäytellä pukkia!

Lapsena sitä ei oikein osannut arvostaa, mutta näin aikuisena joulussa parasta on melkeinpä se odotus. Ensimmäiset kirjeet, ensimmäiset jouluvalot ja ensimmäiset glögit. Okei myönnetään, kaksi pulloa glögiä on täällä jo juotu, hah.

Oi joulu. Sinua on kyllä taas jo odotettu! Ihanaa, pian se on taas täällä. Omien lasten myötä joulu on saanut aivan uuden, vielä upeamman tarkoituksen.
2 kommenttia

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.