tiistai 26. marraskuuta 2019

Arkesi on ikuistamisen arvoista

⅝Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Olympus & Indieplace kanssa

Kun vilkaiset omaa vauva-albumiasi, montako kuvaa sieltä löytyy? Oma lapsuuteni mahtuu lähes kahteen albumiin. Kun vertaan oman lapsuuteni valokuvien määrää omien lasteni valokuvien määrään - tähän mennessä ja vanhin on vasta kuusi - niin ero on aika hurja. Kiitos digiajan. Toki olen sen verran nuori, että omasta kouluiästäni lähtien rupeaa löytymään kuvia myös cd-levylle poltettuna, hah.Pointtini on se, että omien lasteni lapsuus on aika hyvin taltioitu kuvin ja videoin. Osaa säilytetään pilvessä, osaa muistitikuilla ja kovalelyillä ja osa muistoista pääsee ihan kehitettäväksi asti. Ne tärkeimmän etapit ja tapahtuma minä kehitän, jotteivat ne vaan katoa bittiavaruuteen, kaikkea ei voi kehittää. Niin paljon niitä muistoja on.

Pääsin tämän Olympuksen kaupallisen yhteistyön merkeissä miettimään, mitä ihania muistoja minulta jäisi kuvaamatta jos mukanani ei kulkisi näppärää, pientä, mutta laadukasta kameraa. Onko liioiteltua sanoa, että lasteni koko arkinen lapsuus? Ehkä vähän, mutta lauseessa todellakin on perää.
Minä taltioin todella paljon meidän arkea kameran muistiin. Ne pienet arkiset hetket, kun taapero hassuttelee. Ne pienet arkiset hetket, kun yhdessä rakennetaan vaikka hieno maja. Ne aidot, arkiset ja niin onnelliset lasten kasvot. Ne pienet hetket, jotka helposti vuosien päästä on yksi iso hämärä muisto. Ne minä tallennan pienen ja näppärän kameran turvin ikuisiksi muistoiksi.

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ja vaikka se pieni arkimuisto olisi jo unohdettu, niin kuvan kautta sen muistaa ja voi elää taas uudelleen.

Kuten osa jo edellisestä yhteistyöpostauskesta muistaa, niin minun näppärä kamerani on Olympus PEN E-PL9 sekä 45mm luotto-objektiivini. Postauksen kaikki kuvat on otettu tällä setillä. Otin juuri niitä kuvia, joita paljon taltioin; arjen pieniä onnen palasia, taaperon ja lasten kolttosia. Sitä onnellista, tavallista arkea.

Joka todellakin ansaitsee tulla muistetuksi.

Minulta löytyy sekä "isojärkkäri", että tämä Olympuksen PEN E-PL9. Suurimmaksi osaksi kuvaan tällä Olympuksen kameralla, koska näppäryys. Jokainen vanhempi  tietää, että ne pienet hassut hetket menee sekunissa ohi. Täytyy olla nopea ja kameran käden ulottuvilla, jos haluaa ehtiä ne taltioimaan, hah.
Vaikuttajana sekä sisällöntuottajana minun tulee kuvattua ehkä vielä hitusen enemmän lasteni lapsuutta, mitä ilman tätä rakasta harrastustani kuvaisin. Mutta kuten ehkä olette huomanneet, blogini sekä someni on aika arjenmakuinen ja rehellinen. Kuvia myöten.

Pyrin kuvaamaan ja käyttämään juuri niitä aitoja hetkiä, ainakin kun kyse on lapsistani. Ne aidot hymyt, naurut ja tilanteet ovat sata kertaa parempaa sisältöä kanaviini, kuin poseeraukset ja asetelmat. Siksikin näppärä, pieni, kevyt ja nopea kamera on kaiken A ja O.

Hifistelyä tai ei, mutta yksi ehdoton suosikkini arjen pyörteissä on kosketusnäyttö. Sillä pystyy todella näppärästi ja nopeasti koskettamalla tarkentamaan kuvassa juuri oikeaan kohtaan. Paras varsinkin, kun kamera saattaa olla vähän silmien ulottumattomissa, jos kuvaan vaikka taaperoa, joka on mennyt kuiva-ainekaappiin niin, että vain varpaat pilkistävät. Hiivin nurkan takaa ja räps, saan oikein tarkennetun kuvan nopeasti, ennen kuin taapero hyppää kaapista ja huutaa LÖYSIT!
Been there, done that. Ja siitä tuli aivan ihana ja aito muisto perhealbumiin.

Olen ottanut arkikuvia postaukseen sekä ulkoa, että sisältä. Päivällä sekä pimeällä. Jotta näkisitte, että kyseessä on kyllä näppärä ja monipuolinen vehje, joka pärjää näin marraskuun synkkyydessäkin. Ja kuten edellisessä vinkkipostauksessa totesin; hyvän kameran kanssa ei tarvitse olla mikään ammattikuvaaja, jotta onnistut.

Kamerassa on helpot säädöt, mutta 45mm objektiivilla ja PEN E-PL9 rungolla onnistut myös automaattiasetuksilla tosi hyvin!

Sisäänrakennetun wifi-yhteyden kanssa se on vain pari sormen painallusta ja kuva on somessani. Rakastan kuvata meidän arkea, mutta myös jakaa niitä hassutuksia, vertaistukea sekä onnea teille. Perhavaikuttajan rooli on ihan parasta, inspiroivaa ja koukuttavaa hommaa. Iso kiitos siitä kuuluu teille.Hyvä kamera ei ole vain meidän vaikuttajien juttu ja Olympuksen setit ovat nyt ihan huippuhyvässä tarjouksessa:

Olympus PEN E-PL9 & 45mm objektiivi vain kameran rungon hinnalla ja Olympus OM-D EM10 Mark III ja 25mm objektiivi pelkän rungon hinnalla. Tarjouksiin pääset tästä!

Itselläni kauppalistalla on seuraavaksi tuo 25mm objektiivi, joka on antaa vähän laajemman kulman.Ajattelin teetättää jossain kohtaa näistä arkikuvista kuvakirjoja. Se on näppärä ja helppo tapa taltoida arjen ilot yksiin kansiin. Tytöt rakastavat katsella minun ottamia kuviani ja selaammekin usein paperikuvia. He naureskelevat omille kolttosilleen ja muistelevat mitä kaikkea ihanaa olemme tehneet yhdessä.

Hyvä kamera ja loistavat kuvat eivät ole vain ammattilaisia tai juhlahetkiä varten. Meidän perheen arki ansaitsee tulla ikuistetuksi laadukkaalla ja näppärällä tavalla. Koska uskon vahvasti siihen, että  vuosien päästä ne onnellisimmat muistot ovat juurkin ne arkiset, pienet ja onnentäyteisen hetket.
Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.