tiistai 19. marraskuuta 2019

Kuten 4-vuotiaskin sen sanoi: eniten vituttaa


Se on kyllä upeaa, kun lapset osaavat kirjoittaa mallista. Tällä kertaa se on keskimmäisemme  joka on vuosikalenterimme kimpussa. Mutta ymmärtäähän sen,että tämä marraskuu masentaa myös lapsen. Harmaus, kosteus, kylmyys.

Tiedättekö miten ihanaa, kun pääsen töissä ulos päivittäin valoisaan aikaan? Se on oikeasti ihanaa,mutta niinä päivinä kun aurinko on paistanut olen huomannut ettei se ehdi nousta niin  korkealle aamu-ulkoilun aikana, että sen säteet osuisivat minuun. Iltapäivällä se on sitten taas laskenut jo melkein piiloon,kun ulos pääsemme.

Jos aurinko edes näkyy päivän aikana,kovin on harmaalta tämä marraskuu vaikuttanut. Lieneekö se aina näin harmaa ja ruma aina,mutta taas kerran se iski vasten kasvoja. Kuten vissiin joka vuosi.

Että minä vihaan marraskuuta. Niin lähellä joulua ja lunta, mutta todellakin vielä niin kaukana.

Joko valitin tarpeeksi? En usko. Kerron vielä siis sen,että flunssa tekee TAAS tuloaan ja juuri eilen suunnittelimme menevämme viikonloppuna perheen kanssa uimaan.

Eniten vituttaa? No kaikki. Sekin,että menin eilen kerrankin ajoissa nukkumaan,mutta nukuin todella huonosti koko yön. Tekstin syöttöni yrittää heittää vituttaa sanan tilalle virittää...joku vinkki että lopeta se valittaminen  ja virittäydy joulutunnelmaan?

Marraskuu todellakin vie mehut. Miksi se vuoden synkin aika iskee juuri siihen hetkeen,kun kisaväsymys jo painaa ja loma on ihan nurkan takana?

Tj 13 työpäivää. Sitten minä toivottavasti saa  ladattua akkuja. Pysyn terveenä ja nään vähän aurinkoa ja lunta.

Lapseni on ihania ja muutenkin arki on tosi kivaa. Raskasta ja pimeää, mutta oikeasti ihan kivaa. Silti kaipaan niin jo lämpöä, aurinkoa ja valoa. Kyllä tämä tästä sitten taas, kun joulun odotus on kunnolla käynnissä. Kuten joka vuosi.

Kaikesta huolimatta ihanaa päivää, koitan tänään ehkä ottaa tanskalaisista mallia ja hyggeillä oikein kunnolla. Pimeyttä vastaan on vaikea taistella,joten ehkä koitan nauttia siitä jouluvalojen ja kynttilöiden avulla tänään illalla.

Tanskalaiset ovat kuulemma maailman onnellisin kansa. Yrittänyttä ei siis laiteta!

4 kommenttia

 1. Kynttilät ja joululaulut tuo iltoihin piristystä sekä ystävät!
  Ei oo silti kivaa kun töihin mennessä ja töistä tullessa tuntuu yöltä. Ahhh ja tää eteläsuomen mustuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nyt on edes vähän valkoista maassa! Toki sekin taitaa huomennasulaa ja synkkyys palata!

   Poista
 2. Itseäni talvi näyttää ahdistavan vuosi vuodelta enemmän. En oikein pidä myöskään lumesta ja jäästä. Pitää vain yrittää pysytellä positiivisena ja keskittyä pieniin ilon aiheisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, itsekään en kyllä erityisemmin pidä talvesta, mutta tämä synkkyys vasta kamalaa onkin:D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.