torstai 7. marraskuuta 2019

Liimatahrat pois vaatteista sokerilla!

Minulla kävi pieni vahinko tässä taannoin töissä. Oli askartelupäivä ja sain aikamoisen läjäyksen erikeepperiä mustiin lempilegginseihini. Heitin kotona housut pyykkiin, mutta kappas. Jo muutaman tunnin kuivunut liima ei lähtenyt mihinkään. Mustissa housuissa komeili kaunis läntti valkoista, hivenen kyseenalaisen näköistä töhnää.

Ei lähtenyt seuraavassa pesussakaan. Eikä sitä seuraavassa. Sitten otin järeämmät aseet käyttöön.

Eli googlen. Joka ehdotti ties mitä myrkkyjä asetonista tärpättiin ja tahranpoistoaineisiin, mutta eihän minulla mitään niistä kaapista löytynyt. Ei mitään sappisaippuaa kummempaa. Laitoin siis housut likoomaan ja ajattelin sillä ja jollain ihan pian keksimälläni jutulla sen lähtevän.

Tunnin liotuksen jälkeen kokeilin sappisaippuaa. Juuriharjaa ja kynsillä raaputusta. Ei lähtenyt ei.

Sitten välähti. Hellasta ja kattilanpohjasta lähtee sokeripalan avulla vaikeimmatkin tahrat irti joten miksipäs ei tähänkin tehoisi!

Tehosi. Kostutetulla sokeripalalla hinkkasin tunnin verran lionneen liimatahran veks tuosta vain.

Sokeripala on karkea, mutta hellä ja kangas ei kärsinyt yhtään.

SUOSITTELEN! Täysin myrkytön ja melkein ilmainen tapa poistaa liimatahrat vaatteista. Yleensä ne tahrat on kuulemma enemmänkin lastenvaatteissa, joten tästä saattaa olla hyötyä myös niille, jotka eivät itse ole ihan näin kovia sotkemaan.

HAH. Liimatahrat 0 - 1 Laura.


6 kommenttia

  1. Rasvatahran päälle hierot seuraavaksi fairya ja ruokasoodaa ennen koneeseen laittoa. Ja taas lähtee 👍🏻

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää tästä vinkistä. Mun kokkitakkiin meni jotenkin liimaa ja olen sen jo kahteen kertaan pessyt ja kokeillut tahranpoistoaineita, mutta ei ole lähtenyt. Tämä täytyykin heti testata.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.