maanantai 30. joulukuuta 2019

Lopetin synttäreistä stressaamisen ja hyvin käviMeillä juhlittiin viikonloppuna kuopustamme kuten somestani olette saattaneet huomata. Lasten syntymäpäivät ja kahvitukset aiheuttavat usein päänvaivaa vanhemmille. Niin kuin minullekin ennen. Sitten lopetin stressaaminen ja ihan hyvinhän siinä kävi.

Aloin miettimään miksi asia stressaa minua? Jokainen vieraamme on käynyt meillä useasti. Jokainen vieraamme ei ole vieras vaan perhettä ja ystäviä. Ei ne vieraat katso suurennuslasilla miten siistiä meillä on. Onko ilmapallot ja servetit sävysävy ja monta tuntia olen  kuluttanut lasten päitä letittäessäni ja kakkuja leipoessani.

Varsinkin, kun jokainen vieras tietää, että minähän en osaa leipoa.

Esikoisemme ensimmäisille synttäreille askartelin jopa kutsukortit kauhealla stressillä. Huutonauru. Mitä ihmettä Laura? Kiva suorittaja,ei yhtään tyylistäni. Nykyään lähetämme vain tekstiviestit ja niin on hyvä.

Kakunleipojani muutti Lappiin joten pakastemutakakulla meni nämäkin synttärit. Kolme kakkua valmistui 20 minuutissa, ei huono tulos. Sen kaverina oli popparit, tonnikalasalaatti,  keksiä ja suklaata sekä suolatikkuja. Helppoja ja nopeita tarjottavia!

En letitä lasteni hiuksia ellei he halua. Kuopus juhli synttäreitään prinsessamekon sijasta lahjaksi saamassaan Hevisauruspaidassa ja trumpettihousuissa. Tai siksi me niitä sanotaan. Unohdin ottaa suurimmaksi osaksi kaikki kuvat ja vain juttelin vieraiden kanssa. Päänsärystä huolimatta oli oikein mukavat, rennot ja hauskat juhlat. Tällä kertaa koristeena toimi joulukoristeet,led kynttilät ja neljäilmapalloa. Ei ollenkaan huono panostus, hah.

Pääsin tähän synttärizen tilaan, kun mietin itseäni vieraana. En minä mieti miten siistiä kotona on tai koristeluita. En laske tarjottavia tai sankarin asusteita. Minä juon kahvia ja nautin muiden  seurasta sekä keskustelusta.

Lastenjuhlat saa näyttää lapsilta. Lapsiperheen koti saa näyttää asutulta. Kyllä meilläkin siivottiin ennen juhlia, mutta se on lopulta aika turhaa. Nimittäin juhlien jälkeen niitä leluja, mehutahroja ja murusia on enemmän kuin ennen juhlia.

Tässä juuri muuten muistin, että olen unohtanut kokonaa jakaa ohjelmavinkkini helppoihin prinsessa kaverisynttäreihin jotka esikoiselle pidimme syksyllä. Koitan palata asiaan vielä tällä viikolla kunhan kaivan kuvat jostakin kätköistä. Oli nimittäin rennot, ihanat, helpot ja hauskat perheemme ensimmäiset kaverisynttärit. Ihan täällä kotona ilman sen suurempaa stressiä!

Ihanaa uutta viikkoa! Muutama päivä tätä vuotta jäljelle. Jos luvataan kaikki ensi vuonna stressata vähemmän ja nauttia enemmän? Minä koitan ainakin parhaani ja kerron siitä täällä. Näin te kaikki äidit ja vanhemmat saatte synninpäästön siinä samalla, hah.

Pruhjuinen ja leppoisa, se ihan tavallinen kolmen lapsen äiti kiittää ja kuittaa.


Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.