torstai 26. joulukuuta 2019

Näin paljon tienasin somen kautta vuonna 2019!

Kirjoitin samanlaisen postauksen vuonna 2018 ja se oli todella suosittu. Totta kai, koska skumpan ja jahtien täyttämä some-elämäni, sen kautta saatu ilmainen krääsä ja yksityisbileiden täyttämä elämäni kiinnostaa kaikkia. Hah.

Todellisuus on pyykkivuoria, itseironiaa, huonoa huumorintajua ja likaisia hiuksia. Jep. jep. Se siitä vaikuttajan glämöör elämästä minun kohdallani.

Vuonna 2019 tienasin sosiaalisen median kautta 5097 euroa. Joka on melkein tuhat euroa enemmän mitä viime vuonna, hienoa!

Toki summa on suuntaa antava, nimittäin osan tienesteistä lunttasin lapulta jossa lukee summa joka pamahtaa tilille, osa summasta koostuu laskutuspalvelun kautta - josta otetaan esim vielä alvit ja kaikki - ja osasta en ole vielä ehtinyt edes veroja maksamaan. Mutta kuitenkin.

Mistä sometuloni koostuvat? No blogista ja Instagramista. Blogista en tienaa mitään esimerkiksi tällä tekstillä, vaan vain kaupallisista yhteistöistä. Sama Instagramin puolella; rahaa tulee kaupallisista yhteistöistä kuvavirran & storyn kautta. Summat sovitaan aina erikseen, joskus teen yhteistöitä jopa pelkän tuotteen hinnalla. Riippuen tietysti tuotteesta ja toteutustavasta; yhden blogikirjoitukseen menee paljon enemmän aikaa kuin instagramin kautta tehdyssä yhteistyössä.

Jossa taas yhden kuvan näkyvyys on isompi, mutta katoava luonnonvara. Storyn ja kuvan elinkaari on lyhyt verrattuna blogiteksteihin, jotka löytävät ihmiset vielä vuosienkin päästä goolettamalla.

Sometuloissa on suuri heitto kuukausittaisissa tuloissa ja rahat saattavat tulla tilille hieman viiveellä ja ripotellen. Kuukausittaiset summat ovat vaihdelleet satojen erotuksella, parhaimpana kuukautena vuonna 2019 tein sometöitä ennätykseni; 1000 euron tienestit yhdestä kuusta!

Jokaiselle kuukaudelle tuo koko vuoden summa tarkottaisi 424,75 euroa kuukaudessa. Hieno summa joka mahdollisti kotona oloni aina syyskuuhun saakka ja joka korotti kivasti lasenhoitajan kuukausituloja!

Vuonna 2019 olen ottanut rennosti blogin ja somen kanssa. Instagram on ollut ja tulee luultavasti ensi vuonnakin olemaan yhä vahvemmin mukana kaupallisissa yhteistöissäni ja päivittäisessä some-elämässäni. Blogiin olen kirjoitellut nyt  vähennän, kun en enää ole kuukausipalkalla lehtitalon alla. En tiedä moniko muistaa, mutta osan viime vuodestahan olin vielä Kaksplussan portaalissa bloggaamassa!

Vuonna 2018 en tienannut euroakaan pelkän Instagramin avulla, vaan yhteistöihin liittyi aina blogi. Tänä vuonna olen tienannut sen kautta ehkä noin 1/4 sometuloistani. Ja tällä hetkellä itseasiassa Instagramin kautta tulee enemmän kyselyjä yhteistöistä ja on ollut hienoa huomata miten somemaailmaan ovat yrityksetkin päässeet yhä paremmin mukaan ; enää ei ehdoteta sitä muutaman euron tuotetta kuvia vastaan, vaan ollaan valmiita maksamaan laadukkaasta ja tuhansia ihmisiä tavoittavasta markkinoinnista. Toki edelleen niitäkin tuote sataa kuvaa vastaan ehdotuksia tulee, kärjistäen tietysti.

Vuoden 2020 sometyöhön liittyvät toiveet? Toivon, että vuoden lopulla tuloni olisivat taas parantuneet hivenen, mutten ota asiasta stressiä. Toivon, että kuukausittain tienaisin muutaman satasen ainakin blogin ja instan kautta ja saisin tuotettua laadukasta sisältöä oli kyseessä sitten yhteistyö tai ei.

Ennen kaikkea toivon ehkä hitusen enemmän aikaa ja jaksamista blogin pariin. Tämä on edelleen minulle niin vahva intohimo, että harmittaa, kun ei ole ollut aikaa kirjoitella niin paljon enää. Ilokseni olen saanut kuitenkin huomata, että te olette siellä edelleen yhtä ahkerasti. Kiitos siitä.

Ja kiitos teille tästä blogivuodesta. Te olette kultaa.

Instagramini löytyy täältä. Siellä minä hillun päivittäin loistavan huumorintajuni ja arkirealismini kanssa. Nähdään siellä!!


5 kommenttia

 1. Oot kyllä mahtava ja inspiroiva tyyppi! <3 mä ainakin todellakin toivon että someurasi menee eteenpäin sillä sun sisältö on viihdyttävää ja aitoa eikä yhteistyöt ole olleet mitään "liikaa" :) Toivottavasti teillä oli ihana joulu ja hyvää tulevaabuutta vuotta koko teidän poppoolle!

  http://karlaespanjassa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi, kiitos kauniista sanoistasi ja kehuista!<3 ihanaa vuotta 2020 ja kiitos kun oelt mukana täällä lukemassa mun raapustuksia!

   Poista
 2. Sun juttuja on kiva lukea, ihanaa arjen realismia hyvällä huumorilla 😊 toivottavasti blogi jatkuu myös vuonna 2020

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ja ihanaa kun jaksat lukea! :) kyllä melkein uskallan luvata, että täällä ollaan vähintäänkin vuosi 2020!!<3

   Poista
 3. Varmasti kätevä, kun voi laskutuspalvelua käyttää näissä. Tytär on myös miettinyt sellaisen käyttöä, hän tekee puolestaan meikkausta ja maskeerausta. Mutta voisi olla hyvä vaihtoehto, koska tulot ovat myös melko satunnaisia eikä tee niitä töitä kuin silloin tällöin.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.