keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Helppoa ohjelmaa lasten kaverisynttäreille!Lupasin jo viime viikolla kertoa teille - kun syksyllä unohdin.. - meidän perheen ensimmäisistä kaverisynttäreistä jotka tosiaan oli JO lokakuussa. Mutta, kun ei vaan muista kaikkia postausideoita ellei niitä kirjoita ylös..

Ja saattoi kuvatkin hukkua johonkin, hups.

No kuitenkin. Meidän esikoisemme sai pitää pitää syksyllä ensimmäiset kaverisynttärinsä ja ne pidettiin meillä kotona. Toiveena hänellä oli prinsessa teema ja vieraita vain kourallinen, mutta nämä ohjelmanumerot toimivat ehdottomasti myös isomman lapsiryhmän kanssa! Ellei muuten, niin joukkoeissa tai kahdessa osassa.

1. Kaulakorujen tekeminen! Ensimmäinen ohjelmanumero oli kaulakorujen/rannekorujen teko. Ostin Citymarketista "ämpärillisen" puuhelmiä, hintaa oli noin kymmenen euroja! Sen lisäksi kumilankaa ja tadaa, ohjelma on valmis! Sen verran autoin, että solmin ensimmäisen helmen ja loppusolmun sekä leikkasin kumilenkit. Eskarilaiset ovat jo todella taitavia pujottelemaan ja mukana olevat 4 vuotiaatkin osasivat hyvin.
2. Prinsessan piilotus. Toimii sekä figuureilla, että tarroilla. Meillä oli tarroja! Ostin kaveripussukoihin prinsessatarroja ja käytin loput tähän ohjelmanumeroon. Liimasin tarrat paperille, leikkasin ja teipin avulla piilotin ympäri asuntoa! Lapset odottivat toisessa huoneessa ja menimme aika monta kierrosta ennen kuin he kyllästyivät.

3. Prinsessa tietovisa. Tässä käytetään edellisen ohjelmanumeron prinsessoja, oli ne sitten tarroja ja figuureja! Ideana on, että prinsessat levitetään lattialle ympyrään tai riviin tai vaikka ympäri olohuonetta. Lapset seisovat tietyssä pisteessä ja aikuinen kysyy kysymyksi. kuten kuka prinsessa hukkasi kenkänsä? Kenen ystävä on Pascal? Ja lapset kulkevat - lopulta innoissaan juoksivat.. - kyseisen prinsessan luo mahdollisimman nopeasti!


4. Disco Lopuksi meillä oli disco! Discopallolla ja spotifyn soittolistalla, se ei muuta tarvitse! Ennen discoa lapset olivat syöneet ja discon aikana jokunen vieras halusi tehdä vielä koruja.

Ohjelmia voi muokata teeman ja kiinnostuksenkohteiden mukaan. Esimerkiksi askarrella voi kruunut, merirosvon silmälaput, taikasauvat, viirit, Olofin porkkana nenät tms. Discoon voi liittää laululeikkejä tai kun musiikkipysähtyy sinun pitää jäätyä juttuja. Meillä riitti sokeri vauhdittamaan tanssia, hah! 

Yksinkertaiset, helpot ja rennot prinsessasynttärit oli meillä. 1,5 tuntia aikaa ja se oli juuri sopivasti. Tarjottavana jätskibuffa - vanilijajäätelö, muutamat keksit ja erilaiset karkit sekä pari kastikevaihtoehtoa -, poppareita sekä mehuja. Ihanat - ja edulliset - synttärit joista kaikki nauttivat ihan oikeasti!


3 kommenttia

 1. Tyttöjen ja poikien synttäreissä on eroa.
  Ensimmäiset vuodet järjestin synttäreitä vain pojille. Heille riitti suuret linjat: lahjojen avaaminen, nopea syöminen, tuolileikki, piilonen tai hippaleikki pimeässä
  - mitä enemmän menoa, sen parempi. Pojat keksivät toimintaa lähinnä keskenään, eivätkä paljon ”järjestäjää” kaivanneet.

  Siksi olinkin selvästi alivalmistautunut, kun sitten järjestin ekat synttärit tytöille. He suorastaan janosivat aikuisen ohjeita ja tekemistä. ”Mitä me sitten tehdään?”

  Mutta aina on lopulta selvitty 😅
  Joskus laskin, että parit kymmenet lastenjuhlat on tullut järjestettyä kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah haa hei hyvä pointti, uskon tämän olevan niiin totta :D

   Poista
  2. Ja apua työ määrä,huh! :D toisaalta äkkiä se tulee täälläkin täyteen kun kaikilla kolmella lähtee kaverisynttärit käyntiin :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.