sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Viime viikonlopun neitsytmatka mökille!

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Indieplace ja Lomarengas kanssaOIH millainen neitsyt matka me tehtiin viime viikonloppuna. Oih ja ah. Ja siitä saan kiittää Lomarengasta ja tätä kaupallista yhteistyötä.

Aloitetaanko ihan alusta? Teimme siis neitsytmatkamme mökkivuokraajina viime viikonloppuna ja jeppis. Se oli todellakin upeaa. Alustuksena sen verran, että minä en todellakaan koe olevani mikään mökki ihminen. Koska sanasta mökki minulle tulee mieleen se mikä usealle meistä: ei juoksevaa vettä, ei sähköä ja aivan keskellä korpea hyttysten sekä metsän keskellä.

Ei siinä, älkää ymmrtäkö väärin. Sekin on ihan kivaa joskus. Mutta näin kolmen lapsen rättiväsyneenä ja rentoutusta kaipaavana äitinä kaipaan todellakin niitä mukavuuksia. Onneksi sain tutustua tähän Lomarenkaan palveluun, koska sitä kautta minulle valkeni aivan uusi mökkimaailma.
Jo pelkästään vuokrauksen merkeissä, mutta myös siinä mielessä, että ei sen mökin tarvitse olla se korpimökki niin sanotusti. Meidän Lomarenkaan palvelusta valitsema mökki oli mökkien aatelia, kaikilla herkuilla.

Melkein heti ovesta sisään astuessani totesinkin miehelle, että hah. Tämähän on hienompi kuin meidän omakotitalo! Todellakin siis mökki minun makuuni.

Me emme ole koskaan ennen tosiaan vuokranneet mökkiä, koska rehellisesti sanottuna ei se ole tullut mieleen. Mutta siis miksi ei? Ehkä siksi, että ajattelin sen olevan kovin vaikeaa. Tai riskialtista, etsiä nyt jostain tyyliin keskustelupalstoilta mökkejä, kun ei ole tuttua joka sitä vuokraisi. Minulta vietäisiin aivan varmasti rahat ja sitten istuisimme jossain rupusessa kipossa - koska esittelykuvat olisi tietenkin huijausta - keskellä metsää.

Kärjistäen ja vähän värittäen, hah. Mutta täysin mahdollista silti.
Mutta kuitenkin. Olen pitänyt sitä jotenkin vaikeana. Ehkä eniten sen takia, kun asia on ollut vieras enkä ole tiennyt tällaisesta palvelusta. Mutta Lomarenkaan kautta varatut mökit on laatutarkastettu, aika hienoa hei!

Mutta tosiaan, Lomarenkaan sivuilta sain syötettyä kriteerejä mökin valintaan liittyen ja sain liudan ehdotuksia joista sitten sain helposti valittua sen mieluisen.

Meidän kriteerejä oli esimerksi palju/ulkoporeamme, sijaintina Varsinais-Suomi ja matka kylpylään enintään 20kilometriä ajatuksena käydä polskimassa viikonlopun aikana.
Meidän mökiksemme valikoitui upea, Naantalin Rymättylässä sijaitsema Villa Tammiranta.

No eihän me sieltä upeasta mökistä mihinkään kylpylään maltettu lähteä! Varsinkaan, kun kylvettiin ulkoporealtaassa tooooosi monta kertaa viikonlopun aikana.

Koska me olimme neitsytmatkallamme niin olimme varautuneet lomaan tosi hyvin. Siis tavaramäärän kanssa. Suolasta pippuriin esimerkiksi oli kaikki mausteetkin mukana, hih. Mökkimme oli kuitenkin ihan älyttömän hyvin varusteltu ja oikeastaan kaikki tarvittava olisi löytynyt jos olisimme omat unohtaneet. Ja tämä oikeasti rentoutti tosi paljon fiilistä! Tarkoituksena ei siis tietenkään ole mennä mökille kuluttamaan kenenkään muiden käyttötavaroita tai ruoka-aineita, mutta jo tieto siitä, että loma ei mene pilalle suolan unohtuessa on tosi rentouttava. Tai että jos vaipat olisivat yhtäkkiä yötä vasten loppuneet, niin olisimme pärjännäeet aamun ja lähikaupan aukeamiseen saakka.
Ja onneksi näin oli. Nimittäin heti ensimmäisenä iltana tajusin, että olin huomaamattani pakannut tytöille omat, muotoonommeltavat lakanat ja heille oli iso parisänky. Eihän niitä siihen saanut ja onneksi mökin kaapista löytyi varalakana jota saimme lainata. Lakanat olisi saanut sopia mökin varauksen yhteydessä, mutta me haluttiin tuoda omat.

Onneksi saimme lainata lakanaa ja vaikka tarjoutusin maksamaan mahdollisen siitä aiheutuvan pesulalaskun niin meille toivotettiin ihanaa viikonloppua ja sanottiin, että pyykkikone sen hoitaa varaukseen sisältyvän loppusiivouksen aikana. Ei huolta siis, lainaksi vaan.

Sain muutenkin tosi ystävällistä palvelua sähköpostitse ja jopa kaksi eri puhelinnumeroa jos jotain kysyttävää olisi tullut. Ei siis ollut kovin mahdollista, että meidän viikonloppu olisi voinut mennä jollain tapaa pieleen.
Tiivistettynä mökkiloma piti sisällään hyvin paljon naurua, yhteistä ihanaa aikaa ja hyvää ruokaa. Saunottiin, uitiin ja rentouduttiin mökin sohvalla. Tankattiin läheisyyttä ja lämpöä sylistä ja rantasaunasta. Kuunneltiin sateen ropinaa ja tuijotettiin suurista ikkunoista aivan upeaa auringonnousua.

Mökki oli upea kaikilla mukavuuksilla. Ei kovin kaukana kotoa, mutta tarpeeksi kaukana tuntuakseen lomalta. Ei kovin korvessa, mutta tarpeeksi metsässä jotta saimme nauttia luonnosta ja sen tuomasta rauhasta.

Vuokraammeko mökkejä uudelleen? Todellakin. Olihan se nyt helppoa ja ihana irtiotto arjesta! Kotimaan hotellilomat ovat meille jo tosi tuttuja, mutta mökkilomat vähän vieraampia. Siihen saa tulla muutos heti kesällä. Pitkiä lomia meillä ei ole tiedossa, mutta jokin mökki mukavuuksilla täältä meidän läheltä pitkäksi viikonlopuksi esimerkiksi olisi aivan ihana ja helppo toteuttaa Lomarenkaan palvelun kautta. Sieltä löytyy mökki varmasti jokaisen tarpeisiin, meille vähän isommilla mukavuuksilla ja toisille sellainen perinteinen mökki jossa saa veden kantaa itse sekä käyttää ulkohuussia!

Ja tässä elämäntilanteessa kotimaanmatkailu on turvallinen, helppo ja edullinen vaihtoehto. Kaiken lisäksi myös ekoteko.
Ja tämä Villa Tammiranta mökki on ehdottomasti yksi vaihtoehdoista kesälle. Upea ja aivan ihana paikka!


4 kommenttia

 1. Me ollaan vuokrattu muutaman kerran mökki Teijosta. Toimii kaikkina vuodenaikoina, kun on monenlaista tekemkstä siinä ympärillä. Ja ruukkikylä niin kaunis.
  Samoin Kasnäsiä suosittelen kokeilemaan.
  Läheltä löytyy kivoja paikkoja!

  VastaaPoista
 2. Me ei itse olla mökkiä vuokrattu, mutta isovanhemmat usein vuokraavat kesäisin pariksi viikoksi isomman mökin, jossa joku aika aina vietetään 😊 itse tykkään kyllä enemmän mökkilomailusta, kuin hotellihuoneista, vaikka puolensa kummallakin! :) tykkään näistä lomapostauksista, näistä saa hyviä vinkkejä mahdollisiin lomanvietto paikkoihin tulevia lomia varten, mutta kaipaisin vielä edes jotain suuntaa antavaa hinta-arviota 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että saat vinkkejä! :) tuolta sivustolta näkee hyvin hintatiedot, ne kun vaihtelevat jonkun verran ajankohdasta riippue joten siksi minäkin sen tästä jätin pois! Mutta ymmärrän että se olisi kyllä monia kiinnostava ja hyvinkin oleellinen tieto! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.