keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Eineslounaskin voi olla terveellinen ja herkullinen

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Fresh Servant Hetki & Indieplace kanssaTiedättekö mikä oli yksi iso muutos, kun vaihdoin päiväkotityöstä toimistotyöhön? No se, että en saisi enää valmista lounasta naamarin eteen kerran päivässä. Ja se oli iso muutos se.

Olen aivan liian nuuka siihen, että kävisin joka päivä lounasravintolassa. Olen aivan liian mielikuvitukseton ja laiska, että jos eilisen päivän päivällisestä ei jää ylijäämää, niin evääni olisi jotain muuta kuin kalaa/kanaa ja pakastevihanneksia. Eineshyllyllä olen talsinut kaupassa aina välillä, mutta mielikuvituksettomuuden ja terveysajatusten kanssa se on välillä vähän vaikeaa. Monia vaihtoehtoja on kyllä, mutta aivan vieraita kaikki. Ne perus letut, mikropizzat ja maksalaatikot ovat tuttuja, mutta ei ihan lounas tavaraa, kun haluan kuitenkin syödä itselleni hyvän olon.

Onneksi tämän kaupallisen yhteistyön myötä pääsin tutustumaan helppoihin, terveellisiin, nopeisiin, suhtkoht edullisiin ja KOTIMAISIIN Fresh Servant Hetki tuorekeittoihin, joista sain heti uusia vaihtoehtoja eväiksi töihin.

Minulle on tärkeää, että lounaasta saa lisää virtaa ja lounaani olisi terveellinen. Pyrin syömään arkisin terveellisesti, jotta jaksan. Tämä oli helppo toteuttaa päiväkodissa esimerkkiruokalijana lautasmallin kanssa, mutta kun on itse vastuussa omasta lounaasta, tuottaa se jo vähän päänvaivaa ja viitseliäisyyttä.

Ja kolmen lapsen äitinä usein menen sieltä helpommasta päästä; joko edellispäivän jätteitä tai jotain, mitä käteen sattuu. Ja se jotain, mitä käteen sattuu ei aina ole se helpoin ja terveellisin valinta. Paitsi nyt näiden vaihtehtojen myötä.

Hetki tuorekeitossa on idea, johon en ole törmännyt ennen; vesi lisätään vasta valmsitaessa, jotta kavikset ja aineet pysyvät tuoreina. Joko kiehuvaa vettä ja avot tai kylmää vettä, mikroon ja avot! Idea on loistava siksikin, että A) Näin ollen evääni painavat vähemmän B) Nesteet eivät valu kassin pohjalle ja näin ollen päiväkodin lattialle. Kröhöm, en minä, mutta naapuri kerran kuulemma valutti eväidensä nesteet ympäri päiväkodin lattiaa, kun kansi oli vähän aennut kassin pohjalla...

Veden lisäämisen jälkeen keittoa on noin 300 grammaa. Makuina Skandinaavinen lohikeitto, Thaimaalainen nuudelikeitto sekä Meksikolainen kanakeitto. Keitoissa on Syö hyvä olo -merkki, joka viestii ravitsemuksellisesti hyvistä tuotteista.

Eines sanana on jotenkin kriminalisoitu ja liitetty aina epäterveellisiin valintoihin. Mutta valinta voi olla myös terveellinen, eikä sen aina tarvitse tarkoittaa eineshyllyllä niitä salaatteja. Niissä ei todellakaan ole mitään vikaa, mutta minä ainakin kaipaan usein jotain lämmintä lounaaksi.

Olen asettanut itselleni hintarajaksi viisi euroa per päivä, vaikka menisin eineksillä. Ja näiden Hetki tuorekeittojen kanssa budjettini alittuukin. Eväissä en halua pihistellä liikaa, koska lounastunti paras tunti. Ja hyvä sekä ravinteikas ruoka takaa energiaa myös sinne iltapäivään. Hetki tuorekeitot täydentyy hyvin leivällä ja vaikka jälkkärirahkalla tai -hedelmällä alle viiden euron.

Ei tarvitse ihan pihistellä, muttei myöskään tuhlailla. Ja silti saan maukasta ja terveellistä lounasta.

Vaikka parin viikon päästä palaankin takaisin päiväkotiin ja näin ollen "valmiiseen lounaspöytään" niin silti nämä keitot pysyvät kauppalistalla, kun eineksiä tarvitaan. Makusteluraatini eli lapseni tykästyivät nuudelikeittoon - itse en tätä suuren nuudelien ja näin ollen gluteenin vältelyn takia voinut syödä, vaan vain maistaa, hyvää oli! -  ja itse erityisesti Meksikolaiseen kanakeittoon. Helppo, hyvä ja terveellinen pikalounas ruokalistallemme, kun ei aina arkisin jaksa panostaa ruoanlaittoon!

Valmisruoan käyttöä ei tarvitse koristella epäterveellisellä ja huono mutsi kruunulla, koska sitä eines ei tarkoita. Saa tarkoittaa joskus todellakin myös vaikka sitä mikropizzaa, mutta arkilounaana minä haluan pitää terveen ja kevyen vaihtoehdon, josta saa boostia myös iltapäivään. Ravinnolla on oikeasti todella suuri merkitys ainakin omalla kohdallani päivän jaksamiseen!

Minun piti tähän lopuksi heittää joku omakeksimä aforismi lounastauon pituudesta, Hetkestä aikana ja tuotteena. Joku lounastauko on vain hetki, tee siitä The Hetki tai jotain yhtä syvällistä. Mutta en keksinyt, joten kerronpa vaan, että kannattaa kokeilla. Sekä aforismien tekoa, että näitä tuorekeittoja. Toinen yllätti minut positiivisesti ja se ei todellalaan ollut oma aforismin antini.
Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.