sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Uusi työpaikka. Taas.Uusia askelia työrintamalla. Vai vanhoja? Vai vanhoja ja uusia?

Kaikki sai alkunsa eräänä iltana ystäväni kanssa iltalenkillä. Hän kertoi menevänsä uuteen päiväkotiin töihin. Luontopäiväkotiin. Oi miten ihanalta kuulostaa!

Seuraavan päivänä selasin mollin sivuja ajatuksella josko sieltä löytyisi suunta jonnekin. Jo parin viikon jälkeen uusi työni oli näyttänyt sen, että se ei olisi minun juttuni. Monia epäkohtia työn palkkausmallista itse työhön, mutta kerron niistä joskus enemmän. Silmäni osuivat yhden päiväkodin ilmoitukseen ja laitoin ystävälläni viestiä, onko tämä se sinun tuleva päiväkoti!? Pitäisikö minunkin..?

Siinä sitten hetken viestiteltiin miten siistiä olisi jos oltaisiin työkavereita ja paikka, ympäristö ja esimies oli ihania kuulemma.

Perjantain työhaastattelun jälkeen olin onnellinen, innostunut ja helpottunut. Tulisitko sä meille töihin? Ja pääsisitkö kuinka nopealla aikataululla aloittamaan?

Todellakin halusin. Ja kahden viikon päästä minä olen taas ammattinimikkeeltäni lastenhoitaja.

Tuntuuko tämä askeleelta takaisin päin? Ei todellakaan. Vaan paluulta kotiin. Tulipa tämäkin kokeiltua ja todettua, että sosiaali- ja terveysala on minun juttuni.

Perjantaina vielä sain nykyisestä työstäni sähköpostin joka lisäsi helpostustani ja varmuuttani,  että valintani oli oikea ja johan riitti tämä kokeilu.

Joskus on mentävä kauas, että voi nähdä lähelle. Tämä oli muutos jota alunalkaen varmasti olisin tarvinnut,  vain erilaisen työympäristön ja ammatti olisi pysynyt samana. Mutta kun pääsin kauas, näin niin paljon paremmin ne hyvät sekä huonot asiat jotka hypyn tuntemattomaan sai aikaan.

Luontopäiväkoti. Ihan uusi päiväkoti joka vielä kasvaa kokoaan. Yksi parhaista ystävistäni työkaverina. Olen niin innoissani. Olen niin onnellinen.

Tämä oli tällainen kokeilu joka opetti minulle kaiken. Onneksi se on muutaman viikon päästä ohi. Vaikka lastenhoitajan työ kolmen pienen lapsen äitinä ottaa omansa, niin se myös antaa. Ja minä tarvitsen työn joka antaa minulle paljon. Minä tarvitsen sen fiiliksen työstäni, että minä kasvatan, autan ja hoivaan. Ja varhaiskasvatus on kyllä se minun juttuni. Ja vaikka itse sanonkin, niin minä olen siinä työssä kyllä hyvä.

Paluu takaisin, mutta sitten taas ei yhtään takaisin. Työympäristönä aika erilainen joka minulla oli ennen, vaikka itse työ on samaa. Luontoa, lapsia ja ihania työkavereita. Kuulostaa erittäin hyvälle.

Tähän minut on luotu ja tämä tuntuu nyt niin älyttömän hyvälle juuri nyt.10 kommenttia

 1. On ollut mielenkiintoista seurata näitä urapohdintojasi. Olen itse aineenopettaja, joka on lukuisia kertoja miettinyt viihtyisikö luokkahuoneen sijaan paremmin toimistossa puhelimen ja sähköpostin äärellä. Luulen, että itsellänikin tulisi ikävä lapsia ja kasvatustyötä, vaikka ajoittain haluaisin tehdä jotain, mitä vain, johon ei kuuluisi lapsia ja kasvatusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet siellä! :) ja jep, äkkiä tulee ikävä vaikka jonain päivänä olisi valmis tekemään ihan mitä tahansa muuta :D

   Poista
 2. Ihanaa, onnittelut! ❤️ Minusta on upeaa, kun joku oivaltaa, mikä on itselle parasta ja laittaa rattaat pyörimään. Olet varmasti työssäsi huippuammattilainen! 😊

  VastaaPoista
 3. Upeaa että uskalsit, yritit ja onnistuit💪 Varmaan mahti fiilis kun tietää oman "kutsumuksensa"

  VastaaPoista
 4. Vain elämää! :)
  Kiva kun uskalsit seurata fiilistä ja "etsiä itseäsi" etkä jumittanut vanhassa vain koska "ei tässä mitään vikaa ole".
  Onnea uuteen työhön! 😍

  Suvi

  VastaaPoista
 5. Täällä lastenhoitaja pyöritelly samoja asioita päässään. Luulen kyllä että eipä itsestänikään ois muulle alallle. Ehkä joskus sosionomiksi. Kerran sosiaali- ja terveysalalla ollaan ni ei sitä varmasti muualle osaa lähteä vaikka välillä miettiikin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Ja varmasti nämä fiilikset kuuluu aina varmaan asiaan kun ihmiste kanssa tekee työtä, siinä on jollain tavalla niiiiin tunteella mukana!<3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.