perjantai 13. maaliskuuta 2020

Nyt ei auta muuta kun ottaa rennosti

..Ja pestä käsiä..Se nyt toivottavasti kaikille on jo tässä kohtaa selvää.

Mietin myös miten normaalisti marraskuusta-maaliskuuhun sairastettaisiin vatsataudit, nostot, flunssat ja influenssat jos käsien hygienia olisi aina tällä tasolla? Influenssatartunnat nimittäin ovat nyt kuulemma  pienentyneet, kun korona on alkanut leviämään Suomessa ja käsihygieniaan on kiinnitetty lisää huomiota. Että jos aina olisi näin tarkka, niin olisimmeko mekin viime talvena välttyneet edes muutamalta flunssalta tai mahataudilta? Tiedä sitä, mutta aion jättää tämän jynssäämisen tavaksi sekä itselleni, että lapsille. Se kun ei oikeasti ole kovinkaan suuri vaiva.

Myönnettäköön meinaan, että allekirjoittanut on myös joskus varmasti ottanut liian rennosti ainakin lasten käsihygienian kohdalla. 

Ihmiset hamstraa vessapaperia ja ruokaa kaupasta ja itse olen edelleen vähän huuli pyöreänä. Mitä tässä nyt pitäisi tehdä? Ruokaostokset pitäisi tänään hoitaa joka tapauksessa, mahtaako kaupassa olla mitään jäljellä, kun sinne menen?

Lasten päiväkodista tuli viestiä, että tavarat kotiin viikonlopuksi jos päiväkoti meneekin kiinni. Meidän arkeen se ei niin vaikuttaisi, koska olen itse sitten myös kotona jos päiväkodit suljetaan.

Kävin aamulla ja eilen illalla salilla! Olisiko se pitänyt jättää väliin? Ensimmäinen ajatus kauppalistalle oli kahvakuula, jos salini menee kiinni muutamaksi viikoksi, kuten esimerkiksi Elixia oli ovensa jo sulkenut.

Media ehkä vähän lietsoo. Osa ihmisistä lietsoo. Ja itse sitä vaan on huuli pyöreänä, että mitäs tässä pitäisi tehdä ja ajatella? Olisiko syytä stressata ja hamstrata vai ei? Ja kun vaikka sitä kuinka stressaisi niin ei se asia miksikään muutu.

Ajatuksilla ei niin väliä, mutta teoilla on. Elämämme ei pysähdy nyt, mutta kyllä me osamme teemme.

Ensisijaisesti pesemme käsiä joka välissä ja jätämme massariennot välistä. Lapsemme eivät harrasta mitään ja viikonloppu suunnitelmien osalta on muutenkin aika tyhjä, kun oma koulutuspäiväni peruuntui.

Että seuraillaan, pestään käsiä, ulkoillaan ja pestään vielä vähän käsiä. 

Älkäämme hysterisoiko, mutta tehdään jokainen oma osamme, vaikka riskiryhmään emme kuulukaan. 

Ehkä hamstraan kaupasta Koronaan vedoten yhden ykkösoluen ja sipsipussin ekstraa. Ihan vain koska korona - tai oikeasti ihan vaan koska herkkupeppu.


4 kommenttia

 1. Korona-uutisointi jo kyllästyttää. Samalla mietin minäkin, enkö vain osaa suhtautua riittävän vakavasti?
  Lapsiperheen elämässä kun jokainen talvi käymme tietyllä tavalla saman hysterian läpi väistellessämme noroa ja ties mitä. Pesemme käsiä ja vaihdamme käsipyyhkeitä.

  Uutisoinneissa ja ohjeistuksissa on minusta vähän hassua, että keskitytään vain niihin käsiin ja korkeintaan ovenkahvoihin. Että pelkää ja putsatkaa. Sitten voittekin taas turvallisin mielin ottaa sen likaisen puhelin siihen puhtaaseen käteen ja lukea vähän lisää siitä, kuinka käsiä pestään.
  Meillä putsataan nyt monta kertaa päivässä myös kaikki puhelimet, tabletti ja peliohjaimet. Lapsille tämä on jo ihan normi juttu, sillä niinhän tehdään meillä silloinkin, kun on vaikka vatsatautia liikkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei toai hyvä pointti nuo laitteet! Muistan joskus lukeneeni että puhelin on jopa wc pönttöä likaisempi joskus!! Itsekin koittanut nyt päivittäin puhdistaa luuria

   Poista
 2. Järkevää jättää kaikki harrastukset. Ulkoilla kunnolla. Isä tai äiti hoitaa kauppa-asiat. Jos jompi kumpi vanhempi kotona, ei hoitopaikkaan kannata viedä. Tosissaan muttei paniikkia.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.