lauantai 18. huhtikuuta 2020

Gluteeniton kauravispipuuro!

Olen tehnyt gluteenitonta vispipuuroa riisijauhoista,  mutta riisijauhot tuottavat minulle närästystä. Kaikenlisäksi ne ovat aika ravintoköyhää tavaraa esimerkiksi kauraan verrattuna. Siksi halusin kokeilla tehdä mansikkavispipuuroa kaurajauhoista, koska olen himoinnut vispipuuroa jo monta viikkoa. Seuraavaksi teen kyllä puolukkaversion,  mutta kun meillä sitä ei kukaan muu syö. Tätä söi!

2 dl kaurajauhoja, minä käytin myllärin kaurajauhoja

8 desiä vettä

300-400 grammaa mansikoita

Makeutta vähän hunajasta, noin 2 tl hunajaa laitoin

VATKAUSvaiheessa 1,5 rkl psylliumjauhetta

Kaikki kattilassa sekaisin ja annoin kiehua n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Aluksi luulin, ettei puuro onnistuisi koska se oli löysää eikä vaivautunut, mutta kun lisäsin vatkausvaiheessa psylliymin niin johan sain vispipuuromaista kuohkeutta.

Erinomainen vaihtoehto vehnä- tai riisiversiolle. Kaura on tutkitusti loistavaa ainesta ja KOTIMAISTA.


4 kommenttia

 1. Meillä tehdään aina kauramannasta (en ole tarkistanut onko gluteiinitonta). Anoppi ei voi syödä kauraakaan niin heillä tehdään tattarimannasta(?).Molemmat siis ihan puurohyllystä. Kauramanna on tosi nopeaakin kun puurosuurimot voi laittaa suoraan maidon tai mehun joukkoon. Vaahtoutuu hienosti, ei tarvitse psylliumiakaan. Se on kyllä hyvä vinkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kauramannassa on lähes puolet vehnästä tehtyä mannasuurimoa :/ nopealla googletuksella löysin yhden pientilan 100% kauraa olevan kauramannan, täytyy testata sitä! Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Kauran gluteenittomuudesta puhuttaessa soisi aina muistutettavan, ettei kaura esimerkiksi kaikille keliaakikoille sovi.
  Mutta suosittelen itse kokeilemaan myös maissia. Sitä saa monessa ei karkeusasteessa maissitärkkelyksestä aina polentaan asti. Itse pidän maissin makua esimerkiksi lettutaikinassa vehnää parempana, joten suosittelen kokeilemaan myös niiden, joille kotimaiset viljat ei ongelmaa tuotakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä, täytyykin kokeilla maissia seuraavan kerran!! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.