tiistai 28. huhtikuuta 2020

Kroppa muuttuu, mutta mieli ei pysy perässä


Otin itsestäni taas hieman muutoskuvia. Aktiivisen somettajan roolissa otan usein kuvia itsestäni ja nyt hetken olen potenut niistä hieman huonoa omaatuntoa. Olenko jotenkin hassussa asennossa? Vedänkö vatsaa sisään? Miksi minä näytän tältä? Huijaako nämä kuvat ja onko todellisuus toinen?

Nimittäin näytän kuvissa pienemmältä mitä olen. Omasta mielestäni. Kehoni on muuttunut paljon viime kuukausien aikana eikä mieli ole pysynyt perässä.

Kyllähän minä sen muutoksen tunnen. Olossani ja vaatteissani. Mutten vaan meinaa uskoa silmiäni. Katsokaas kun olen aina ajatellut, että hampaat irvessä pitäisi jaksaa vääntää ja laihduttaa jotta niitä muutoksia tulee.

Ja minä kun olen vain nauttinut tästä matkasta ilman pakkoa ja nälkiimtymistä.

Vaaka ei myöskään kerro mitään. Senkin olen tässä tajunnut. Näiden kuvien erona on tasan yksi kilo. Menkkaturvotuksen aikana ei ehkä sitäkään.

Välillä vaan tuijotan peiliä sekä kuvia ja ihmettelen olenko tuo oikeasti minä? Olen aina ajatellut, etten koskaan näyttäisi tältä koska minähän vihaan liikuntaa ja rakastan herkkuja. En usko omalla kohdallani dietteihin enkä laiskuuttani ole innostunut treenaamisesta.

Kunnes sitten rakastuin tähän matkaan. En edelleenkään laihduta tai ole dieetillä. En liiku ellei kiinnosta.

Mutta kun kiinnostaa. Koko ajan. Treenaaminen tuntuu niin ihanalta ja se fiilis sen jälkeen.

Ensimmäinen kuva kuvastaa lähtötilannetta josta helmikuussa lähdettiin liikenteeseen. Harmittaa, että kehityskuvia ei ole koko kropasta, koska koko keho on muuttunut todella paljon. Helmikuussa sain kuukauden ilmaisen salijäsenyyden silloisen työpaikkani viereiselle salille ja siitä se ajatus ja rakkaus sitten lähti.Toinen kuva on otettu eilen. Maaliskuussa otin jäsenyyden uuden työpaikkani lähellä sijaitsevalle salille ja ehdin käymään siellä kolmisen viikkoa ennen Koronaa. Nyt olen vain treenannut kotona ja hieman katsonut mitä suuhun panen. Määriä, mutta erityisesti laatua. Herkuttelen viikonloppuisin ja jumppaa kun siltä tuntuu. Yleensä 4-5 kertaa viikossa.

Töitä muutosten eteen on tehty, mutta parasta on se, että se ei todellakaan ole tuntunut työltä. Muutokset motivoi, mutta suurin motivaattori on se, että miltä minusta tuntuu.

Olo on niin paljon vahvempi ja pirteämpi.

Minulta on kysytty miten olen pystynyt tähän. Vastaus on helppo; rakastamalla itse projektia. Rakastuminen siihen ei kuitenkaan ole helppoa, minultakin se vei vuosia. Viimeksi olen liikkunut näin joskus 14 vuotiaana, kun vielä harrastin futista.

Kokeile jaksaa kuukausi. Ota kuvia ja mittoja. Unohda vaaka ja koita rakastua matkaan. Uskon, että tällä tyylillä kyseessä on varvemmin elämäntapa eikä dietti. Dieetit voi olla hyvä potku alulle, mutta pidemmän päälle täytyy oppia uudet tavat ja tottumukset.

Toivon, että minä olen nyt oikeasti oppinut loppu elämäni ajaksi ja paluuta laiskuuteen ja huonoon syömiseen ei ole.
8 kommenttia

 1. Näytät upealta!

  Olisi kiva kuulla enemmänkin siitä, miten olet treenaillut kotona. Mulla on nyt 4kk synnytyksestä ja liikunta alkaa pikkuhiljaa kiinnostaa vaikka se on viimeksi kiinnostanut joskus teininä. Ajattelin todella varovaisesti aloitella ja tarkoituksena olisi saada hyvä fiilis omasta kropasta takaisin ja tehdä tästä elämäntapa.

  Tarkoituksena olisi lenkkeillä ja tehdä juurikin tuota kotitreeniä ainakin näin alkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! :) Hei tuolla maaliskuusta julkaistusta postauksesta löytyy niitä muutamia kanavia mitä seuraan ja Treen treenejä! Paljon myös etsin instasta treenivinkkejä! :)
   Koitan treenata lihaskuntoa 3-4 kertaa viikossa vähän vaihdellen mihin kropan osaan treeni iskee; toisena kertana saatan treenata alakroppaa ja seuraavaksi ylä! Tai sitten koko kropan treenejä, niitäkin löytyy paljon! :) noiden päälle koitan vielä tehdä yhden Hiit treenin, mutta koska en pidä siitä niin valitsen usein mielummin sen tilalle juoksuöenkin:D

   Aika paljon meen siis fiiliksen jajaksamisen mukaan netin tarjontaa hyödyntäen :D

   Poista
 2. Mahtavaa muutosta ja ennen kaikkea ihana, että ilo liikuntaan on löytynyt! :)

  Saako kysyä, että minkä pituinen/painoinen olet? Oliko sulla nyt käytössä Polar Ignite kello? Minkälainen aktiivisuustaso sulla perus päivänä on? (Askeleet/kalorit).

  Ite oon vähän vanhempi kuin sinä, mut lähes samanikäiset lapset ja työ varhaiskasvattajana yhdistää! Tällä hetkellä edes töissä ei tule hirveästi liikuttua ja kauhistuttaa Igniten kertomat aktiivisuusluvut xD mut älykellon mukaa sentää nukun hyvin ja palaudun erittäin hyvin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja totta kai saa kysyä! :) mä oon 169 pitkä ja painan noin 71-72 kiloa tällä hetkellä! :)

   Ja juurikin tuo kello on käytössä, mulla on siinä aktiivisuustaso 2 ja normaalisti se tulee helposti päivän aikana täyteen MUTTA poikkeustila vei lapset ja työliinunnan :D toki on päiviä kun saa myös töissä juosta :P

   Musta tuntuu että tämä kello ottaa jonkun verran turhia askelia ja kulutus on näin ollen suurempi mitä oikeasti on. Laskeskelin laskurilla että mun kulutus päivittäin olisi noin 2600-2800 ja kello näyttää 2900, treeipäivinä aina yli 3000. Askeleita mulla kellon mukaan kertyy 15 000 - 22 000 päivittäin! :)

   Mä en oo vielä nukkunut tämän kanssa, täytyisi varmaan kokeilla :p

   Poista
 3. Miten sul on aikaa treenailla 4-5 kertaa viikossa? Oispa mullaki :D

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.