torstai 2. huhtikuuta 2020

On sitä ennenkin töihin flunssassa menty...

Kurkku on karhea. Se oli todella kipeä eilen illalla, mutta nyt aamulla ihan ok. Nenä tuntuu tukkoiselta ja kyllä välillä pitää niistää. Töihin...

EI

Normaalisti kyllä. Mutta nyt ei. Ohjeistus on hyvinkin tarkka, mutta miksi siitä huolimatta on vaikea jäädä töistä kotiin sairastamaan tässäkin maailman tilanteessa!? Olo on kipeä, mutta sitten taas ei todellakaan niin kipeä. Mutta kotiin on silti jäätävä, tietenkin. Lähettäisinhän minä tämän kuntoisen lapsenkin päiväkodista kotiin sairastamaan.

Vaan siltikin. Mistä tämä pakko mennä pää kainalossa töihin asenne meissä suomalaisssa kumpuaa ja miten hemmetissä siitä pääsisi eroon!?

Ja sitten taas toisaalta, jos normaalitilanteessa jäsiimme myös hieman helpommin kotiin, niin olisiko näitä pöpöjä vähän vähemmän? Kun tuntuu, että marraskuusta maaliskuuhun aina jonkun nenä vuotaa tai jonkun oksennus lentää.

Meillä ei ole töissä turvavälejä. Meillä ei ole töissä suojavälineitä viruksia vastaan. Saippua ja käsidesi. Siellä ollaan, sylitellään, lohdutetaan ja puetaan ihan samalla tavalla mitä ennenkin. Tämä on jollain tapaa niin lohdullista. Päiväkodin seinien sisäpuolella kaikki on niin normaalisti ja sitten taas ihan eri tavalla.

Mutta olenko pessimisti jos ajattelen, että on vain ajan kysymys, koska joku meidän perheen kolmesta päiväkotikontaktista "saastuu" ja altistumme koronalle? Varmaan aika todennäköistä. Siksikin täytyy mielestäni omia oireita kuunnella tarkasti ja liikkua ihmisten ilmoilla vain terveenä. Meillä kun niitä kontakteja toisiin ihmisiin riittää, niin myös riski sille leviämiselle meidän kautta on totta kai suurempi kuin heidän jotka pystyvät nyt oikeasti olemaan poissa työ- ja päiväkotielämästä.

Siltikin takaraivossa raksuttaa ajatus onhan sitä ennenkin flunssassa töissä oltu eikä sen takia voi pois ollakaan ellei ole oikeasti tosi kipeä.

Mutta nyt on nyt. Palataan taas koronan jälkeen tuohon suomalaiseen asenteeseen pää kainalossa töihin, hah.

Nyt menen ottamaan uunituoreet pullat uunista ja inkivääri-hunajateetä kaveriksi. Joskos sitä huomenna olisi jo terveempi olo!


P.s jos aluksi turhautti olla töissä, kun muut pystyivät olemaan kotona niin eipä turhautua enää. Päivä takana ja olen aivan rikki, hah! Hatunnosto ja jaxuhalit kaikille kotona oleville, toivottavasti kesä ja normaali arki tulisi nopeasti!


2 kommenttia

 1. Onko teidän päiväkodissa muuten kosketusvapaat hanat?
  Sellaiset pitäisi ehdottomasti olla, tietysti ihan kaikkialla, aina päiväkodeissa. Vähentää sairasteluja hurjasti, kun lapset eivät koske hanaan laisinkaan. Ihana myös aikuisille käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti, ja ei kyllä ole! Paitsi keittiössä! Tämä olisi kyllä loistavat etenkin päiväkodissa!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.