sunnuntai 3. toukokuuta 2020

Huomenna se arki helpottaa!

Huomenna vihdoin tulee se hetki, kun alan tekemään lyhyempää työviikkoa. Uuden, vähän helpomman arjen piti alkaa jo muutama viikko sitte, mutta korona ja työpaikan lomautukset sotkivat vähän aikatauluja.

Ai niin ja minun lomautukseni taitaa jäädä nyt tekemättä. Alustavasti sen piti alkaa huomenna, mutta ei meitä voikaan niin montaa lomauttaa samaan aikaan mitä aluksi luultiin. Nyt kun rajoituksia aletaan purkaa, niin luultavasti elämä tässä normalisoituu itse kullakin.

Edelleen sata lasissa rakastan mun työpaikkaani ja työyhteisöä. Miten voikaan olla niin kiva mennä töihin ja hymy huulilla lähteä sieltä!

Uudelta työajalta odotan aika paljon. Oletan, että arjen stressi vähenee todella paljon,  kun en tee enää äärivuoroja. Ei enää stressiä siitä ehdinkö hakemaan lapset miehen iltavuoroviikkoina ja ei stressiä siitä saanko aamuvuorot vaihdettua pois.

Odotan myös sitä, että aikaa meille ja minulle jää enemmän. Kaksi tuntia lisää aikaa arkeen, se on oikeasti todella paljon. Ehdimme vaikka mitä työpäivän jälkeen ja voin joskus jopa raaskia mennä salille, lenkille tai jumppaan ennen töitä jos menen sinne hieman myöhemmin tai pääsen aikaisemmin!

Taloutemme hieman kärsii ja säästöjä ei ehkä kerry yhtä helposti mitä tähän asti. Mutta se todellakin on sen arvoista. Aika on rahaa varsinkin tässä hektisessä elämäntilanteessa.

Odotan jo niin kovin kesää. Lämpimiä aamuja, pyöräretkiä, aurinkoa ja kerran vielä lämpöä. Myös sitä, että elämä taas tästä normalisoituu. Vaikka jollain tapaa tähän kaikkeen on jo niin tottunut ettei kiinnostus avata uutisia edes ole kova. Korona on jo niin osa arkea,  että on hassua ajatella, kun kaikki taas on jossain kohtaa ohi.

Toivotan nyt jo kaikille ihanaa uutta viikkoa! Tänne ainakin on luvattu lämmintä. Joskos se kesä olisi oikeasti jo ihan nurkan takana!?

Tervetuloa uusi ja vähän helpompi arki. Kuuden tunnin työpäivät, ai ettien että.


4 kommenttia

 1. Heippa,
  Miten käytännössä onnistuu lyhyempi työaikasi? Olen itsekin lastenhoitaja ja haaveillut 6h/päivä työajasta. Monessa paikassa sitä ei saada onnistumaan. Teetkö 9-15 vai mikä on työaikasi? Jääkö iltavuorolainen sitten yksin lähtösi jälkeen? Mitä vuoroja muut tiimin jäsenet tekevät?
  T. Utelias :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nyt tietysti vähän eri tilanne, kun korona ja lomautukset sotkevat arkea :) mutta syksyllä 8-14 tai 9-15vuoroa ja kuuden tunnin työntekijät sijoitetaan yleensä ryhmiin joissa on kolme aikuista jotta työvuorot toimivat! :)

   Poista
 2. Lyhyempi työaika on monesti ja monelle unelma. Itselläni on täysi päivä töissä, mutta työmatka on vartin verran suuntaansa. Ennen se oli yli tunnin joten aikaa riittää senkin takia aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. Ihanaa uutta arkea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä varmasti suuri helpostus, kun työmatka lyhenee! Kiitos!<3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.