maanantai 25. toukokuuta 2020

Näin minä onnistuin; asiaa elämäntaparemontista.No kiitos kysymästä, ihan todella hyvin sujuu. Koska voi lopettaa elämäntaparemontista puhumisen ja uskaltaa luottaa siihen, että tästä todellakin on tullut elämäntapa? Tavallaan varmaan vaikka heti, kun tuntuu mahdottomalta ajatella, että entiseen olisi paluuta.

Kaikkihan tämä tosiaan alkoi viime helmikuussa, kun sain silloisen toimistotyöni vieressä sijaitsevalle salille kuukauden ilmaisen jäsenyyden. Rakastuin lajiin ja fiilikseen heti. Tajusin, että salilla käynti ei aina tarkoita sitä karsastamaani kuntolaitetta ja yksinoloa, vaan on paljon ryhmätunteja joissa kasvatetaan lihasta pienvälineiden ja kehonpainon kanssa.

Minulta on usein kysytty miten olen onnistunut tässä ja tässä muutama asia mitä olen tehnyt

Tärkein avain kohdallani on ehdottomasti ollut se, että rakastuin lajiin. Innostuin tekemisestä ja olen mennyt fiilis edellä. En ole asettanut itselleni missään vaiheessa mitään suuria tavoitteita, vaan olen nauttinut siitä tunteesta, kun huomaakin kehittyvänsä. Kun vanhat housut meneekin vähän paremmin kiinni ja kun tutussa treenissä voikin käyttää suurempia painoja.

Toinen iso avaintekijä on ravinto. En ole missään vaiheessa ollut dieetillä, mutta seuraan syömistäni aika tarkasti Fat Secret sovelluksen avulla. Lähinnä siksi, että saisin tarpeeksi energiaa päivittäin. Sovellukseen olen asettanut 2400 kcal päivätavoitteen johon koitan päästä ainakin treenipäivinä. Lepopäivinä riittää 2000-2200 jotta olo pysyy energisenä. Koitan siis syödä terveellisesti ja monipuolisesti sitä ihan tavallista kotiruokaa viikonloppuina herkutellen. Energiansaantiani olen lisännyt hyvillä rasvoilla, kun tuntuu, että ilman herkkuja on vaikeaa saada energiantarve täyteen. Myös herajauhe aamupalasmoothiessa auttaa paljon!

Tällä hetkellä treenaan joka toinen päivä eli 4 kertaa viikossa. Kerralla 35 - 60 minuuttia. Etsin netistä paljon erilaisia ideoita ja yhdistellen niitä. Yleensä teen koko kropan kerralla eli erilaisia liikkeitä jotka painottuvat käsiin, keskivartaloon, pakaroihin ja jalkoihin. Tyylin olen ottanut ryhmäliikuntatunneilta; joko tehdään tietty määrä toistoja tai sitten 40 sekuntia työtä mahdollisimman monilla toistoilla ja 20 sekuntia lepoa.

Ehkä yleensä noin 10 liikettä, 3-4 kierrosta. Sillä saa jo tosi hyvän ja tuntuvan treenin aikaiseksi!

Ilolla ja paineita ottamatta. Ilman sen suurempia tavoitteita ja vaa'alla käymistä. Tavoite saada lisää energiaa ja lihasmassaa arkeen! Näillä eväillä on menty tähän asti ja toivottavasti mennään koko loppu elämä.

Eli tavallaan jos vastaisin lyhyesti ja ytimekkäästi siihen miten onnistuin, niin vastaus on aina yksinkertainen; olen liikkunut enemmän ja syönyt paremmin. Ei ihmeitä, vaan ihan tavallista elämää ja treeniä. Tekemällä ja nauttimalla tekemisestä!

Huomasin tänään, että 1.6 alkaa taas ryhmäliikuntatunnit salillani, ihanaa! Kotitreenaus on kuitenkin tullut jäädäkseen ainakin niinä viikkoina, kun mies on
iltavuorossa enkä pääse illalla salille.

Tulokset toki motivoi jatkamaan tekemistä kaikkein eniten. Energinen ja hyvinvoiva minä on ihan paras motivaattori!
2 kommenttia

  1. Hei olipa kiva postaus! Näin valmentajan näkökulmasta just ihanan kestävän oloista toimintaa sulla. Hyvä meininki <3 Iloa ja energiaa jatkoon! :)

    http://www.anna-mariak.com/

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.