maanantai 29. kesäkuuta 2020

Kolmannen kohdalla joku on nyt mennyt pieleen...

Alkusanoiksi sen verran varoitan, että teksti kannattaa lukea huumorilla. Ja samalla heti perään voin todeta, että kaikki taaperoiden vanhemmat tietävät huumorissa piilevän totuuden siemenen. 

Naura tai sekoa. Ohjenuora jokaisen taaperon vanhemmalle. 

Tässä juuri eräs päivä sanoin, että kolmannella kerralla on mennyt pahasti kyllä nyt jokin pieleen. Joku omassa vanhemmuudessa tai sitten siinä, että päästin tippumaan kolmannen lapsemme sohvalta parikuisena. Liian vakava asia vedettäväksi vitsiksi? Ehkä jonkun mielestä, mutta tällainen huumorintajuni on.

Olihan se kamala tilanne. Edelleen sydämestä puristaa, kun sitä mietin. Mutta jos se kolahdus selittäisi tämän..Kun ei meidän kaksi isompaa lasta tällaisia olleet. 

Ota edelleen huumorilla. 

Kun piru vie ei mene mikään perille tuon taaperon päähän. Olemmeko mieheni kanssa tehneet jonkun emävirheen heti alkutaipaleella, kun en muista kahden edellisen tytömme kanssa olleen näin hankalaa kaikki. Vai olivatko meidän kaksi ensimmäistä tyttöä vain jotenkin tosi kilttejä lapsia!? Vai kultaako aika muistot?

Oli syy mikä tahansa, niin nyt ymmärrän kaikki ne kirosanat jotka ystäväni ovat päästelleen suustaan taaperoidensa kanssa. Onhan meidänkin isommat tytöt aikoinaan osanneet, mutta tämä on kyllä ihan next level.

Riivattu. Lapseni on riivattu. Ja riivajana toimii jokin tottelematon, uhmakas, kovatahtoinen ja päin pläsiä naurava olento. Voi nyt kettujen kevät sentään.

Tuollainen reilu kaksivee on siitä huono olento, että vanhemmuuden pyhä kolmio ei ihan toimi vielä. Eli lahjonta, kiristys ja uhkailu. Pinnasänkyä on tullut ikävä nukutuspuuhien keskellä ja juuri lauantaina sain juosta liian lyhyt yöpaita päällä pitkin tietä, kun taapero karkasi ovesta ulos. Että anteeksi naapurit jos kalsarini hieman vilkkuivat.

Sohvassa on permanenttitussia ja tiedä montako kertaa kynänjälkiä on löytynyt jostain mistä ei pitäisi. Ihan pokkana katsoo minua silmiin samalla hyllyyn piirtäen. Kun makuuhuonesta kuuluu tyhjenevän rasvatuubin plöräys ja vastaus en mittään en ole ihan varma uskaltaako sitä huoneeseen astua.

Ajattelin joskus olevani hyvä vanhempi, mutta kieltämättä muutaman kerran tässä olen kyseenalaistanut kasvatustaitoni. Jotain on ollut pakko mennä pahasti pieleen, kun ei usko hyvällä eikä pahalla tuo tyttö.

Vaahteranmäen Eemeli valepuvussa. Se hän on. Kiusaa koko perhettä vuorotellen. Ja nauraa kräkättää päin pläsiä.

Koitan parhaani mukaan asennoitua huumorilla, mutta kun takapenkiltä kuulu vittu kerta toisensa perään, niin ei paljon naurata. Ja kun oikeasti tuon ikäiselle ei mitään voi. Kun ei usko, niin ei usko.

En ikinä hyväksy fyysistä kurittamista enkä ikinä sitä omiin lapsiini käyttäisi. Mutta kolmas uhmaikäisemme on kyllä saanut minut ymmärtämään miksi sitä ennen vanhaan käytettiin. Kun ei minullakaan keinot riitä, vaikka niitä minulla on ja paljon kiitos työni ja kahden edellisen lapsen. Toki selkäsaunan tuo taapero olisi valitettavasti vanhoina aikoina saanut jo aikaa päivää sitten. Mutta tiedätte vanhemnat varmaan miten pahasti vanhemman ego kolahtaa, kun ei vaan mikään toimi ja toinen nauraa vain päin naamaa. Se tunne on vain nieltävä ja välillä käveltävä pois tilanteesta. Korostan vielä, että missään nimessä en hyväksy fyysisiä keinoja, mutta nään meilläkin monta tilannetta milloin ennen vanhaan olisi korvatillikat ja luunapit lennelleet. 

Eräs ilta minulta oikeasti pääsi itku, kun olin niin väsynyt ja turhautunut taaperon perseilyyn. Kerta toisensa jälkeen hän karkasi sängystä. Ei auttanut silitykset tai sylit. Ei jäähyt, ei mitkään. Ei siis niinkuin mitkään. Itku pääsi turhautuneena ja väsyneenä ja taapero pyysi kauniisti anteeksi. Ja karkasi minuutin päästä uudelleen ja koko rumba alkoi alusta...

Että niin. Kyllä kolmas pistää parastaan. Ehkä tämä on luonnon oma ehkäisykeino; kolme todellakin riittää.

Että kaikille taaperoiden, uhmaikäisten tai ihan vain vahvatahtoisten lasten vanhemmille jaxuhalit täältä ruudun toiselta puolelta. Hyvin me kaikesta huolimatta vedetään. Vaikka onkin usein niitä hetkiä, kun mikään ei auta tai toimi.

Ei ne pahalla. Ehkä...Se on vaan siitä kuuluisasta kehityksestä ja luonteesta niin kiinni.

Tänään hän juoksi minua karkuun ja suoraan oven karmia päin. Ehkä se jokin kolahti takaisin oikeille raiteille? Toivoa ainakin voi eikö?

Hah. Toisaalta onhan hän oikeasti vallan mainio tapaus. Niin täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Elämänhaluinen, iloinen ja hulvaton. Meidän ikioma ja rakas sekä hermoja raastava koomikkomme. Onpahan ainakin somemateriaalia ja kiikkustuolissa muistelemista. 


10 kommenttia

 1. En kestä sun kirjoitusta, nauroin maha kippurassa jo ennen kuvaa jossa oli hieman laiteltu rasvaa 😄
  Meillä on perheen kuopus 3v myös melkoinen riiviö. Samoista asioista saa sanoa monen montaa kertaa ja seuraavana päivänä uudestaan 😄 Päin pläsiä meillä ei onneks naureta mut vinkki, meillä toimii Supernannyn vierailu - uhkaus todella hyvin kun oikein nukkumaan meno venyy! Ihania olentoja ovat silti nämä määrätietoiset neidot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahhaa täytyy ottaa super Nanny käyttöön:D onhan nämä aika ihania olentoja kyllä!

   Poista
 2. Oi että nauroin vedet silmissä tälle. Ajoittain niin tuttua, niin tuttua :D

  VastaaPoista
 3. Voi ei...��.
  Kokeilepa kun laitat lasta nukkumaan niin pidät lasta esim.käsistä kiinni että ei pääse nousemaan sängystä. Ei tarvi kovaa pitää, lapsen kyllä pitäisi uskoa, että ylös ei päästä.
  Minä kokeilin omalle pojalle ku oli tyttösi ikäinen. Aina tuli sängystä pois ja kipitti olohuoneeseen ja naureskeli. Arvaa pääsikö savu korvista...
  Et rupea keskustelemaan janeuvottelemaan yhtään sen kanssa pidät vain nätisti kiinni. Voihan sillä bähän itku tulla mutta siitäpä se oppii ja voit hellittää otteen. Tämä oli mun viimeinen keino oman lapseni kanssa. Kaikkia muutakin kokeilin, ois vaan pitänyt keksiä tämä heti kun rupesi sängystä tulemaan pois.
  Lykkyä tykö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) näinhän meillä yleensä illat päättyy; minä pidän kädellä hellästi - mutta kuitenkin niin ettei pääse pois sängystä- kiinni ja hän jaksaa hetken raivota, itkeä ja tapella vastaa kunnes luovuttaa ja alkaa kiltisti nukkumaan!

   Poista
 4. Ah, tää oli teksti mitä tarvitsin👌🏻 Just sanoin miehelle, että jotain on menny vikaan tokan kanssa🤣 Ensimmäinen on kiltti kuin enkeli ja pieni uhkailu ja kiristys riittää vaikeessa paikassa, tietää kyllä kirosanat mutta ei uskalla sanoa. Toinen nauraa päin naamaa, istuu potalla kiroillen ja katsoo suoraan silmiin et varmasti äiti kuuli ne. Just eilen illalla sängyn vieressä romahdin itkemään ja mietin kasvaakohan tästä koskaan mallikelpoinen ihminen vai oonko pilannu lopullisesti koko lapsen, sitten tuli antamaan halin ja sanoi, että nyt äiti on parempi mieli ja kävi nukkumaan kiltisti. Ei aina jaksa edes näiden pienten hetkien voimalla, mutta lohduttavaa et en oo ainut tässä tilanteessa😅🙏🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana vai kamalaa? Kuulla että muillakin!! :D niin tutulta kuulostaa!

   Poista
 5. Ei apua, ihan kuin olisit kirjoittanut meidän kuopuksesta 🙈 Kiitos vertaistuesta - ihanaa kuulla, ettei ole yksin näiden ajatusten ja itsesyytösten kanssa. Ehkä sitä ei sittenkään ole ihan perseestä vanhempana, jos tätä tapahtuu muissakin perheissä ammattitaustasta ja kokemuksesta huolimatta 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. !!! Kiitos sinne myös, välillä sitä kyllä miettii mitä on tehnyt väärin mutta helpottaa kun muutkin kertovat riiviöistään :DD

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.