maanantai 13. heinäkuuta 2020

Niin loman tarpeessa!Terveisiä täältä lomalta! Tänään se virallisesti alkoi ja huomenna on jo ohi! No ei kai, palkalliset kaksi lomapäivää ja sitten pidän palkatonta niin, että saan olla kotona kaksi viikkoa. Pakko myöntää, että vasta, kun loma jo kolkutteli kulman takana tuli sellainen fiilis, että todellakin olen loman tarpeessa.

Ja ihmekös tuo. Olihan kevät kaiken kaikkiaan meille kaikille poikeuksellisen stressaavaa aikaa. Meidän arkeen korona ei  niin kamalasti vaikuttanut, mutta töissä oli hivenen erilaista säätöä ja stressiä lomautusten ja lapsikadon takia. Nyt kun pari viikkoa olin vielä eri päiväkodissa päivystysajan takia, niin viimeisetkin mehut meni. Muutokset on raskaita, myös meille aikuisille.

Onneksi päätin pitää enemmän lomaa mitä aluksi suunnittelin. Aluksi mietin vain viikkoa, koska tosiaan melkein koko lomani on palkatonta. Mutta onneksi tajusin, että veronpalautukset tulevat heti elokuussa joten voin hyvillä mielin lomailla vähän enemmänkin. Yksi viikkoa ei ehkä olisi riittänyt.

Mitä me lomalla teemme? No ei toivottavasti kauheasti mitään ja sitten kuitenkin tosi paljon kaikkea. Minä haluaisin olla tässä ihan lähialueella ja käydä ehkä uimahallissa, kotieläinpuistossa ja kirpputorilla lasten kanssa. Ei siis mitään ihmeellistä, vaan fiiliksen mukaan menemistä ja ystävien näkemistä. Olen vähän tällainen kotihiiri ja kun koronan takia ei kotona joutunut kuitenkaan olemaan, niin mieluusti kotoilen lomalla mahdollisimman paljon.

Haluaisin myös hieman konmarittaa tätä kaaosta, metsästää ehkä nettikirpulta pari uutta lipastoa kotiin. Järjestellä, laittaa ja reerata. Sellaista touhuamista jota äitiyslomalla teki! Viime syksystä on niin paljon aikaa, että kaikki tuntuu menneen jo ihan sekaisin ja hullunmyllyksi. 

Ajattelin myös panostaa liikuntaan ja terveyteen tällä huimalla kahden viikon lomalla enemmän. Lopetin ruokien punnitsemisen, mutta tajusin etten ole vielä ehkä ihan valmis siihen. Luulin, että osasin syödä tarpeeksi, mutta tänään taas pitkästä aikaa punnitsemisen jälkeen tajusin, että höpöhöpö. Taas tänään on kalorit liian vajaalla siihen nähden, että takana on tunnin kävelylenkki ystävän kanssa ja edessä enää iltapalan syönti.

Huomenna jos menisi salille ja saisi kiinni siitä 4 kertaa viikossa liikuntarytmistä. Kolme salia tai jumppaa ja yksi lenkki. Nyt lähiaikoina on vähän aika ja jaksaminen loppunut kesken ja lenkki on jäänyt useasti välistä. Omaa kroppaa kuunnellen toki, mutta uskon että nyt lomalla ainakin on jaksamista enemmän! Lauantaina olin taas heti aamsuta treeneissä ja jestas miten jumiin pitkästä aikaa sain itseni. IHANAA! On ihanaa, että vielä kahden päivän päästä takamus sattuu niin ettei meinaa vessanpyntylle päästä. Tietää ainakin tehneensä tehokkaasti ja täysillä, hah! 

Olen kyllä tänään ollut tosi väsynyt, ihan omaa tyhmyyttäni. Menin viime yönä aivan liian myöhään nukkumaan, koska olen niin koukussa yhteen teinihömppäsarjaan. Kävimme perheen kanssa aamupäivällä Hamppukodalla Liedon Parmaharjulla grillaamassa makkaraa ja poimimassa mustikoita piirakkaan. Piirakan leipominen jää kyllä huomiseksi, päiväunet skipannut taapero täytyy pian tainnuttaa jo yöunille!

Tuolle Hamppukodalle myös suuri suositus kaikille teille Turun seudulla asuville. Ihana paikka, huikeat leikkimaastot lapsille, valmiit polttopuut ja esteetön pääsy ihan perille saakka eli rattaat voi hyvin ottaa mukaan. Oli kyllä kiva retki, vaikka vähän väsymys taisi painaa meitä kaikkia ja retkellä kuultiin muitakin kuin ilonkiljahduksia.

Ensimmäistä kertaa muutamaan vuoteen taitaa olla myös tilanne, että somehommat ovat melkeinpä paussilla koko kuukauden. Yhtäkään kaupallista julkaisua ei ole blogin puolelle tulossa heinäkuussa - ellei sitten tule pikaaikataululla nyt kuun loppuun jotain. Hassua ja samalla tosi rentouttavaa! Pieni kesäbreikki näistäkin hommista. Puoliksi, instagram pyörii aika normaalisti näiden kaupallisten julkaisuiden osilta. Mutta se nyt työmäärältään on hivenen iisimpi kanava kaupallisuuden osilta, kuin tämä blogi. Eli lomaa täältäkin tavallaan, hah! 

Että mitäpä tänne? Väsyneet alkuloman terveiset. Aion niin nauttia lasteni ja perheeni seurasta, vaikka tiedän, että hulluksihan me toisemme tehdään tämän parin viikon aikana. Hah! Ihana kesä, ihana loma. Vaikka lomasäät ovatkin vähän viileät ja kosteat ainakin näin alkulomasta.

 

2 kommenttia

 1. Ihanaa ihanaa lomaa sinne teille!

  Ja kiitos vinkistä Hamppukotaan liittyen! Mielelläni kuulisin muitakin suosituksia kaikesta lapsiperheelle sopivasta ajanvietteestä täällä Turun seudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oli kyllä ihana loma! :) hei täytyykin tehdä tuollainen postaus, on tässä meinaan tullut kierreltyä jonkin verran Turkua ja ympäristöä tässä lähivuosina! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.