lauantai 18. heinäkuuta 2020

Omien lasten seura on puuduttavaa

Avautusinkin tästä asiasta jo Instgramin puolella heti alkuviikosta. Sitä niin odotti ja oli loman tarpeessa ja sitten äkkiä muistikin, että ei tämä mitään loma lomaa pienten lasten kanssa ole. Muutaman päivän jälkeen sitä muisti miten puuduttavaa on olla omien lasten kanssa 24/7.

Ehkä se oli tottumiskysymys tai alkukankeus, koska nyt tuntuu vähän jo helpottavan. Ehkä toisella lomaviikolla lapset saavat nauttia muustakin kuin takakireästä pirttihirmusta? En minä koko ajan ole ollut ihan kamala, mutta...

En ihan muista miten jaksoin pari vuotta kotona kuopuksemme kohdalla kaikkien kolmen lasten kanssa. Olenhan minä ammatiltanikin varhaiskasvattaja. Tämänhän pitäisi olla ihan pieni pala kakkua, kun heitä on vaan kolme ja kaikki niin tuttuja ja omia kuin olla ja voi. MUTTA...

Kun ne on omia, niin ne vaatii myös sinulta ihan eri tavalla kuin "työlapset". Kun ne on omia, niin ne ottaa pattiin paljon helpommin kuin ne "työlapset" joihin ei ole ihan samanlaista tunnesidettä. Töissä minulle ei ikinä tule sellaista oloa, että nyt kohta riittää, mutta kotona...Noh, en kerro ääneen. Kyllä te äidit tiedätte mitä tarkoitan.

Edellispäivänä olimme jo miehen kanssa todella hilkulla varata hotelliloma koko perheelle jostain kylpylästä ensi viikoksi. Sitten takapenkillä alkoi tappelu ja tulin siihen tulokseen, että siitä olisi loma kaukana. Säästetään rahat ja tehdään täällä lähellä jotain kivaa niillä rahoilla. Jotain joka ei vie ihan niitä viimeisiä mehuja ja kestä vuorokautta.

Sain myös lohdutuksia, että joka vuosi helpottaa. Ja niinhän se on. Olen käynyt muutaman kerran lasten kanssa rannalla ilman miestä ja täytyy sanoa, että aina selvisimme hengissä vähän paremmin kuin viime vuonna. Tulee kuulemma vielä se aika, kun loman loppu ei ole enää juhlaa, vaan ihan oikeasti stressaa.

Uskon sen, vaikkakin se tuntuu nyt kaukaiselta ajatukselta, hah.

Eikä tämä koko ajan ihan kamalaa ole, ei todellakaan. Mutta jos sinäkin siellä aamulla heräsit aivan liian aikaisin, väsyneenä ja heti ensimmäisen aamukahvin ja sisarusriidan jälkeen laskit tj päiviä työ- ja päiväkotiarkeen niin feel you sis tai bro. Et ole ainut!

Taas kerran voimme vielä loppuun todeta sen vanhemmuuden kliseen; kun he eivät ole siinä heitä kaipaa hulluna. Ja kun he ovat siinä, niin taukoa heistä kaipaa välillä ihan hulluna.

 

2 kommenttia

  1. Niin totta 😂😂 me molemmat ollaan miehen kaa sitä mieltä et töihin pääsee lepäämään 😂

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.