sunnuntai 9. elokuuta 2020

Ihanan raskas arki on täällä!

Viikonloput tuntuu viikonlopuilta ja työpäivät työltä. Voi arki miten olenkaan sinua kaivannut.


Vaikka olen ollut töissä lähes koko kesän, niin arki ei ole ollut sitä tavallista arkea. Lapset ovat lomailleet kuusi viikkoa ja töissä tapahtui koronan takia lapsikato. Arki on siis ollut hyvin erilaista viime kuukaudet, vaikka töissä olen ihan normaalisti käynyt kahta viikkoa lukuunottamatta.


Mutta nyt arki on taas täällä. Ihanaa! Työpäivät sekä päivät kuluivat viime viikolla hujauksessa,  kun arki pikku hiljaa päiväkodissa alkaa normalisoitumaan. Tytöt olivat viime viikon jo päiväkodissa ja miehen uusi työ alkoi. 


Omasta olosta huomasi, että työtahti on ollut hieman erilainen, kun olin aivan poikki työpäivien jälkeen! Mutta hyvällä tavalla poikki! Olen myös aivan fiiliksissä miehen uusista työajoista nyt viikon jälkeen; on niin parasta, kun toinen on arki iltaisin kotona auttamassa ja ehtii hakemaan lapsia päiväkodista. Niin ihanaa! Tämä helpottaa omaa arkeani kyllä niin paljon.


Tuleva viikko onkin meidän perheessä jännitystä täynnä, kun esikoisemme aloittaa koulun. Hurjaa miten nopeasti ne vuodet vierivät eteenpäin. Yksi virstanpylväs on meidän perheessä taas saavutettu. Hassua, että voin sanoa olevani koululaisen äiti. Itsehän juuri vasta samaisesta koulusta sain peruskoulun päättötodistuksen. Okei okei, on siitä jo kuitenkin vuosia. Mutta kuitenkin. 


Postauksen kuvasta näkee, että viikko on ollut meille kaikille rankka, hah. Taaperomme skippaa päiväkodissa välillä päiväunet ja sitten saattaakin käydä näin, että äidin reipas kauppa-apuri nukkuu lähes koko reissun. 


Mutta nyt pistän puhelimen pois ja menen kesyttämään tiskivuoren ja lounaan jäljet jotta pääsemme lasten kanssa lautapelien kimppuun. Ensin kyllä on pakko keittää kahvit. Aamuneljään saakka tanssiminen ja helteiden festaripäivä tuntuu kropassa.


Päihteetön vuoteni tai oikeastaan lähes päihteetön vuoteni on ollut nyt pienellä kesäpaussilla, mutta taas on aika palata ykkösoluen ja kokiksen pariin. Nyt kun olen muutaman kerran käyttänyt alkoholia, niin huomaa kyllä omassa olossa valtavan eron. Ajattelin ensin, että päihteettömyys ei ole muuttanut mitään, mutta nyt kyllä huomaa valtavia eroa omassa jaksamisessa,  olossa ja unessa. Mutta taidanpa kirjoittaa kokonaan oman postauksen näistä oivalluksistani!


Nyt sinne kahvin keittoon. 2 kommenttia

  1. Kyllä se vaan on ihanaa kun arki on täällä ja arki tuntuu arjelta. Ensin sitä kaipaa lomaa, mutta kyllä se arki kun se on hyvää niin se on hyvää. Vaikka on tässä saanut vähän taas totutella tähän menoon ja meininkiin :D

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.