maanantai 17. elokuuta 2020

Me käytiin koronatestissä!

 Okei. Otsikko vaikuttaa siltä, että jippii ja jiihuu! Olipas mukavaa ja vihdoin päästiin.


Shokkiuutinen; ei todellakaan ollut mukavaa. Kaverini väitti, että ei tunnu missään ja testin jälkeen totesin hänellä olevan tunnoton nokka. Hyi hele...


Taaperolla tosiaan nousi eilen yhtäkkiä illalla 39 asteen kuume ja vaikka nyt meillä töissä sekä heidän päiväkodissaan on flunssaa liikkeellä, niin olihan sinne testiin mentävä. Itse myös olen ollut kurkku karheana eilisillasta saakka ja normaalisti laittaisin siitepölyn piikkiin, mutta ajattelin, että laitetaan nyt sitten kaksi kärpästä yhdellä iskulla jotta voin hyvällä omalla tunnolla palata töihin, kun taapero parantuu.


Tuntuu vähän siltä, kun nenään menisi vettä. Jep. Kymmenen litraa. Kyllä minä sen kestin, vaan en taaperon näytteenottoa.


Kyllä siinä äiti tirautti pienet itkut, kun piti seurata toisen pyristelyä otteesta irti minipullonharja nenässä pyörien. Olen aika herkkis ja oman lapsen kärsimys on kyllä niin kamalaa...Selvisimme hengissä, mitä nyt äiti vähän sydämestä vahingoittui. 


Korvanappiini aka instagramin directiin sain tiedon. että lastemme päiväkodissa on liikkeellä enterorokkoa. Nyt sitten koronatestitulosten rinnalla odottakaamme myös näppylöitä. Viime talvena sen jo kaikki perheessämme sairasti, joten uusinta kierros. Todennäköisempää siis se on kuin itse korona, mutta testiin kannattaa herkästi mennä. Nykyäänhän on ohjeistus, että pieni räkäisyys lapsella ei haittaa jos koronatesti on ollut negatiivinen. Sanotaanko kuitenkin näin, että ei se niin mukava kokemus ollut, että siellä ihan joka toinen viikko viitsisi käydä. Isommille lapsille sanoin, että vähän vaan tuntui inhottavalta. Kun taitaa vaan olla ajan kysymys koska he siellä ovat. 


Ilmeisesti myös aika ruuhkautuneet ovat testit ympäri maata. Pisin odotusaika instagramseuraajillani taisi olla KAHDEKSAN päivää tulosten odotusta ja neljä päivää jotta pääsi edes testiin. Liedossa onneksi hoidettu tämä todella hyvin; soitin aamulla ja jätin soittopyynnön ajanvaraukseen. Reilu tunnin päästä soitettiin takaisin ja samana päivänä pääsimme testiin. Liedossa on ihmisen hyvä olla ja asua, on se ennenkin todettu täällä blogin puolella. Tuloksissa menee kuulemma 2-3 päivää. Toivotaan että pitää paikkaansa!


Nyt sitten vaan odotellaan. Tuloksia sekä näppyjä. Päiväunien jälkeen raukalla oli 39,5 astetta kuumetta, mutta onneksi se lääkkeillä laskee. Ja popcornit, hapankorput sekä mehu maistuu potilaalle! Itsehän olen kipeäksi ihmiseksi hyvinkin terve joten taidan pian lähteä kävelylenkille. Sekin etu Liedossa on, että pururadalla ei ikinä ole ruuhkaa ja näin ollen turvavälien pitäminen on ihan pieni pala kakkua. 


Sairaslomapäivät ilman suurta sairautta on etu sekä tuska. Olen purkanut energiaani siivoukseen, joten pikkuhiljaa kaapit ja lattiat on järjestyksessä. Vaan mitä ihmettä minä keksin seuraavat 2-3 päivää!? Saatika jos nyt huono tuuri kävisi ja tulos olisikin positiivinen ja kotonaolo pidentyisi 14 päivään...


Ruksitaanko päiväkotilaisten syyskauden sairastelubingosta korona, entero vai nuhakuume? Se jää vielä nähtäväksi. Toivottavasti se iisein eli nuhakuume. Jäjelle jää sitten vielä ainakin täit, kihomadot ja oksennustauti. Toivokaamme ettei kukaan meistä ehdi huutaamaan bingo ennen ensi kesää...2 kommenttia

 1. Joo eihän se testi mitenkään mukavalta tunnu. Olen hoitoalalla töissä ja pääsin nopeasti testiin viime keväänä(oli negatiivinen). Koska jouduin oireiden vuoksi parin päivän päästä lääkäriin, päätti lääkäri ottaa vielä toisen testin varmuuden vuoksi (negatiivinen). Flussa kestikin normaalia pitempään ja jouduin hakemaan lisää sairaslomaa, jolloin lääkäri kehotti vielä kolmanteen testiin. Tässä vaiheessa kyllä kieltäydyin ja sanoin että eiköhän nuo kaksi testiä jo riittäneet...ei se ole koronaa ja piste! Muutenkin se testi voisi olla vaikka verikoe tms. mukavampi toimenpide.

  Toivottavasti ei ole teidän perheessä koronaa ja pikaista paranemista!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jq onneksi ei ollut.

   Ja jep, ei tuohon kovin montaa kertaa mielellään mene :DD

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.