tiistai 1. syyskuuta 2020

Vihanhallintakurssi osa 1; siivoa lapsiperheen koti

Olen tässä miettinyt, että vanhemmuudessa on monta jatkojalostettavaa bisnesideaa. Yksi niistä on vihanhallintakurssin ohjaaminen. Ilmainen bisnesidea ja jos itse olet vanhempi, niin kurssi ilmaiseksi on toteutettavissa käden käänteessä myös siellä sinun kodissasi.

Tervetuloa kurssileni. Maksun voi suorittaa suklaana, bissenä tai lastenhoitona.

Vihanhallintakurssin ensimmäinen osa on helppo toteuttaa ja meille saa tulla toteuttamaan sen ihan koska vain. Ensimmäienen osa on nimittäin se, että siivoat lapsieperheen kodin.

Vihan hikikarpalot tulevat esiin kyllä siinä erinäisiä kasoja raivatessa. Kun taloon syntyy lapsia, niin kaupanpäällisinä synnäriltä saakka saa kasoja. Vaippakasoja, pyykkikasoja, hiekkakasoja, lelukasoja, epämääräisten rojujen kasa ja lapsikasa. Kasoja, kasoja ja vielä kerran kasoja jokaisessa talon nurkassa. MUTTA kasoista huolimatta suurin viha tulee siinä kohtaa, kun työ on valmis. Tai oikeastaan 5 minuutin päästä siitä. Nimittäin max viisi minsaa ja kämppä on samassa kunnossa kuin aloittaessasi kasojen hävitys urakkaa. Jos siinä ei nouse raivo, niin olet tällä vihanhallintakurssilla aivan turhaan.

Ei mutta oikeasti. Meinasi tämän mutsin kumppi mennä tänään nurin. Ahdisti tämä vietävä kasojen vallankumous niin että meinasi itku tulla. Mistä helvetistä tämä kaikki tavara eksyy tännne kämppään!? MISTÄ NÄITÄ KASOJA OIKEIN TULEE!?

Siivouspäivinä kasat katoaa, mutta kas kummaa. Heti huomenna ne taas valtaa jokaisen vapaan tason, nurkan ja huonekalun alusen. En_kestä_enää.

En ole mikään maailman siistein ja järjestelmällisin ihminen, mutta liika on minullekin liikaa. Ja niin käy aika usein nykypäivänä. Toisaalta ihan oma moka. En jaksa itsekään arkisin panostaa siivoukseen, koska haluan treenata ja olla myös lasten kanssa. En myöskään jaksa vaatia lapsia joka ilta korjaamaan lelujaan, myönnetään. Että ehkä ihan oma moka.

TAI sitten treenaan itseäni alitajuisesti johonkin vihanhallintakurssin maailmaanmestaruuteen tai siihen, että kaatopaikka kaatuu kotini päälle ja voin kuitenkin elää ihan normaalia elämää siitä huolimatta. Ehkä tällä kaaoksella on jokin suurempi tarkoitus jota en vielä tiedä. Jokin koronarokotteen kaltainen maailmanpelastus idea joka lähtee tästä kaaoksensietokyvystäni. Ken tietää hei!

Tai sitten vaan olen itsekin yhtä kaaosta koko muija eikä omena kauas puusta putoa. Elämässäni on yksi asia järjestyksessä aina ja tämäkin lause taitaa olla valhe. Ei sellaista asiaa ole

Voihan kaaos ja ikuinen siivoaminen. Tänään olen saanut siitä tarpeekseni ja huomenna tulen silmälaput päässä kotiin jotten nää tätä sotkua tai hyvää yritystä taltuttaa sitä. 

Voitte kenties arvata, että alla oleva kuva ei ole ihan ajankohtainen tällä hetkellä, hah.10 kommenttia

 1. Kasoista puheen ollen... Just viikonloppuna käveltiin perheenä satamassa (meillä on neljä pientä lasta). Ohi ihmisvirrassa kulki nuorisoporukka, joita koitettiin puolin ja toisin väistellä. Porukan yks poika hihkaisi ohitellessaan "oho, lapsikasa". Hajosin ihan täysin.😂 Tuota nimitystä en meidän sirkuksesta ollut ennen kuullutkaan.😂
  Kasoja kasoja...😉

  VastaaPoista
 2. Mä opetin jo pienestä pitäen lapsille että lelut siivotaan yhdessä ennen nukkumaanmenoa ja likaiset vaatteet viedään pyykkikoriin. Mä oon myös just se kuka siivoilee ja järjestää vähä pitkin päivää sieltä täältä,eikä se siivous niin paljon aikaa vie esim. tiskikoneen tyhjäys 2min tai imurointi yka huone kerrallaan :) Mutta joo lapset on kyllä taitavia sotkemaan minuuteissa :D

  VastaaPoista
 3. Hah. Niin tuttua! Oon miettinyt ihan samaa et mistä näitä kasoja pulpahtaa..täällä kolme lasta ja tavarat ei koskaan löydy oikeille paikoille😂

  VastaaPoista
 4. Pitkäjännitteinen vaatiminen kyllä palkitaan!
  Kun kodin siistinäpitäminen ei ole vain äidin tai isän hommaa, eikä tapahdu lapsilta salaa eli piilossa, he oppivat kyllä isompina hoitamaan hommat kuin itsestäänselvyyksinä. Likaisten astioiden paikka on koneessa ja likaisten pyykkien pyykkikorissa. Kengät jalassa ei kuljeta sisällä ja ruoka syödään pöydän ääressä.
  Ei päiväkodissakaan kukaan lähde ruokapöydästä leipä kädessä vaeltamaan, eikä jätä ruokailun päätteeksi astioitaan pöytään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on niin hyvä pointti!!! Ja aivan varmasti meidänkin lapset päivökodissa hoitaa hommansa, ehkä olen päästänyt heidät liian helpolla:DD

   Poista
 5. Ajattelepa, että jos niitä kasoja ei olisi. Niin minä joskus mietin kun kasat ahdistaa, eikä ahdista sen jälkeen enään ihan niin paljon. Likapyykit, astiat, pölypallerot, legokasat, askartelukasat, kasa omien ja vieraiden kenkiä/reppuja/ kypäriä eteisessä, heppakasat, kuumaliimakasat lattiassa, hammastahnakasat käsienpesualtaassa, puhelimet ja laturit ja harrastuskamppeet ja kaikki kasassa... Kasat kertoo vaan, että teillä eletään touhukasta, täyttä ja rikasta elämää. ❤️ Voimia kaikkiin kasoihin ja niiden siivoamiseen!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.