torstai 12. marraskuuta 2020

Ei kaikki lääkärikäynnit olekaan huonoja!

Meillä oli tänään lapsemme allergiakäynti Tyksin opetuspoliklinikalla. Olin aluksi, että plääh. Siellä menee kauan aikaa ja näkyyköhän opiskelijoiden läsnäolo ja kokemattomuus käynnissä. Jälkikäteen voin sanoa, että tuonne me mennään mieluusti aina vaan kun pääsee.


Meitä kuunneltiin. Meitä ymmärrettiin. Meille oltiin kohteliaita ja meidät kohdattiin. Me emme olleet vain sanoja tai lääketieteellisiä termejä,vaan olimme ihmisiä.


Kahden huonon lääkärikäynnin jälkeen tämä tuntui niin hyvältä,  vaikka samalla herättelee siihen  tosiasiaan, että tällaistahan sen kuuluisi olla aina. 


Inhimillinen kohtaaminen ei pitäisi olla rakettitiedettä kenellekään. Harmi, että minulle on sattunut kaksi huonoa kokemusta peräjälkeen. Tämä kuitenkin palautti taas sen uskon ja ajatuksen, että kyllä julkinen terveydenhuolto on hyvää. Kun se on hyvää. Ja kaipa sitä oikeasti huonoja tyyppejä mahtuu matkaan oli sektori mikä tahansa!


Lopuksi vielä opiskelijoiden lääkäri sanoi ne ihanat sanat; vaikka allergiatesteissä ja altistuksessa ei näkyisi mitään,  niin mikään ei estä toteuttamasta tätä ruokavaliota jos siitä on apua. Ehkä hän on vain  perinyt sinun herkän mahasi. Saa sen kalsiumin muualtakin kuin maidosta.


Kun ensi käynnillä meidät teilattiin aivan täysin eikä kuunneltu, niin tämä käynti oli aivan päinvastainen. Huomenna laitan virallista palautetta käynnistä opetusklinikalle. 


Olen edelleen ihan fiiliksissä. Tämä pistää taas miettimään; miten pienillä teoilla ja asioilla voi vaikuttaa paljon toisen päivään. Minutkin tänään "vain" kohdattiin ystävällisesti, ymmärtäen ja kuunnellen Huomenna mä koitan saada omilla sanoilla ja teoilla joillekin saman fiiliksen. Laitetaan hyvä kiertämään!
2 kommenttia

 1. Itse olen viime aikoina, omien tuoreiden kokemusten pohjalta, miettinyt sitä, kuinka sattumanvaraista sairaan hoito voi olla. Ihan riippuen siitä, kuka sieltä ovesta sisään astuu, hoitaja tai lääkäri, sen mielipiteen ja arvion varassa olet. Toiseen mielipiteeseen ei potilaalla useinkaan ole varaa, vaikka pahimmassa tapauksessa virheet voivat olla kohtalokkaita.

  Toisaalta asiakaskohtaamiset hukkuvat suuressa sairaalassa massaan. Miten kiitän juuri sitä kivaa hoitajaa, joka osastolla kuunteli ja teki vähän enemmän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan samaa mietin!!! Että niin voi olla tuurista kiinni miten omaan vaivaa saa apua ja hoitoa. Ja sen ei todellakaan pitäisi mennä niin!!

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.