maanantai 16. marraskuuta 2020

No voi nyt vehnäleipä, taas sairaana!

 Mitä tästä opimme? Älä ikinä sano ääneen ettet ole ollut sairas piiiiitkään aikaan. Toinen asia mitä opimme? Älä koskaan heitä työstressin ja kiireen alla töissä, että olisinpa minäkin joskus kipeä.


Katsokaan, kun universumilla taitaa olla kiero huumorintaju. Yhtä kiero kenties kuin omani. Nimittäin taas "saan" olla sairaana. Tällä kertaa luokseni eksyi se kaikkien rakastama vatsatauti. Nami! Johan sitä kaksi viikkoa pysyinkin flunssan jälkeen terveenä.


Se alkoi lauantai aamuyöllä ja pahin vaihe kesti vain kahdeksan tuntia, eli ihan hengissä täällä ollaan jo. Eilinen päivä meni levätessä ja tänään aamullakin hieman heikotti, mutta heikotus lähti kunnon aamupalan jälkeen. Eikä ihme, että heikotti, kun lauantaina söin kaksi riisikakkua ja kolme lusikallista kaurapuuroa.


Yhtään en tiedä mistä olen kyseisen pöpön itseeni imuroinut, ehkä omasta tai lasteni päiväkodista. Jos nimittäin meidän perheessä olisi ollut liikkeellä vatsatautia, niin olisin turvautunut pommin varmaan ehkäisykeinoon; valkopippuriin. Kymmenen kokonaista valkopippuria nieltynä. Sanotte mitä sanotte, mutta se toimii. Toimi ainakin sen kerran, kun taaperomme vauvana okseni suoraan suuhuni enkä saanut tautia. Ällöä, jep. Oksennus suoraan suuhun sekä valkopippuri, mutta jälkimmäinen keino todellakin toimi.


Nyt sitten toivotaan sormet ja varpaat ristissä, että kukaan muu perheestämme ei saa kyseistä tautia. Tai oikeastaan toivon sitä, että lasten perjantainen vatsannipistely oli tautia eikä nälkää kuten silloin ajattelin.


En tiedä voiko olla, että vastustuskyky otti osumaa flunssasta ja oli jotenkin "alhaalla" ja siksi sain nyt heti perään tällaisen vaivan. Voisiko se olla niin? Tai sitten vain oli huonoa tuuria. Toivon, että tämä ei ainakaan enteile samanlaista tautikierrettä jonka viime talvena sain. Koko ajan kipeenä! 


Nyt vaan täytyy olla tarkkana kunnon yöunien kanssa ja monipuolisen sekä terveellisen ruoan kanssa. Mukavaa liikuntaa ja onnen hetkiä, niin voi ainakin sanoa tekevänsä kaiken ettei sairastuisi eikö? Mun piti tänään kirjoitella uusista salijutuista teille, mutta tuntuu koomiselta kirjoittaa niitä, kun viime viikot on menneet liikunnan osilta vähän kiven alle. Noh, ehkä tämä tästä ja toivotaan, että tämän talven sairastelut olisi tässä!


Minulla olisi tänään ollut ferritiinin kontrollimittaus ja vähän harmittaa, että se jäi nyt sairastelun takia välistä. Onneksi sain varattua uuden ajan heti perjantaille, kun pidän extra vapaan, niin on helppo mennä kesken päivän! Eli ehkä ensi maanantaina olemme hieman viisaampia, mitä meikäläisen verelle kuuluu!


On muuten jännä miten huonoon kuntoon vain kahdeksan tunnin vatsatauti voi ihmisen vetää. Olin aivan loppu koko eilisen päivän ja tämän aamun. Toisaalta en ihmettele. Ehkä lauantain reilu tunnin koko kropan salitreenille paras palauttelujuoma ei ollut jo kertaalleen nielty mehukatti. Ah ja hyi. Nyt menee jo ällöksi.


Näkemiin ja mukavaa uutta viikkoa! En usko, että meikäläisen viikko voi tästä ainakaa enää huonontua! Tai unohtakaa. En sanonut tuota ääneen. En uskalla, universumi tuntuu olevan olleen lähiviikkoina vähän huonolla huumorintajulla liikkeellä. 

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.