torstai 7. tammikuuta 2021

Joskus toisen naama ärsyttää ja ihmekös tuo

Muistatteko kun rekkamies mieheni aloitti päivätyön syksyllä? Miten ihanaa oli ja on, kun on kaksi aikuista arjessa mukana, kun ensimmäiset 7 vuotta olen aikalailla hoitanut lapset, neuvolat ja aikataulutuksen ihan yksin.

Se oli aivan ihana muutos, kun meitä onkin yhtäkkiä arjessa kaksi! Ihana, mutta..

...Meillä molemmilla taitaa asiassa olla myös jonkin verran opettelemista.

Sain jonkinlaisen ahaa elämyksen tuossa hetki sitten, että hitto vie, senhän takia me ollaan vähän ehkä kinastelu tänä syksynä enemmän kuin ennen! Koska eihän me olla totuttu tuijottamaan toistemme naamoja 24/7. Joka toinen viikko arkisin ei oikeastaan nähty ollenkaan.

Että anteeksi jos olen ollut biaaaatch, mutta siinä samalla kun nautin kahden aikuisen arjesta, niin olen joutunut myös opettelemaan vähän sitä etten minä päätä ja määrää kaikkea mitä lasten arkihommiin tulee. Että kaikki ei toimikaan samalla tavalla kuin minä ja asiat tulee hoidettua myös eri tyylillä. Jos mieheltäni kysytään, niin tämä saattaa vaatia edelleen harjoitellua...Kuten tiskikoneen täyttäminen viisaasti.

Hän sen sijaan ei ole ehkä heti ymmärtänyt sitä, että minä olen itsekkäästi tottunut käyttämään illat vain ja ainoastaan itseni huomioimiseen. Että kun ensin hoidan muiden lapset, sitten omani, niin sen jälkeen on vain minä, minä ja minä. Mikä tarkoittaa siis sohvaa ja sarjamaratonia, hah.

Että siinäkin saattaa olla pientä opettelemista, että kun nyt vihdoin olisi aikaa olla kainalossa ja katsoa yhdessä illat sarjaa, niin sen voisi tehdä. Me tehdäänkin kyllä - tai tehtiin, kunnes frendit katosi Netflixistä - mutta useasti minä olen edelleen itsekäs ja käytän illat itseeni. 


Että tuota annetaanko anteeksi jos olen - ja sinä olet -  joskus vähän kireä biatch? Kyllä me toisiimme totutaan, hah. Ensin ei nähdä melkein ollenkaan ja nyt ehkä hieman liikaa. Kultainen keskitie varmasti löytyy, kun tähän tilanteeseen totutaan.

Ja onhan tämä nyt oikeasti tosi ihanaa, kun meitä on arjessa kaksi. Kyllähän me toistemme naamoja mielellään katsellaan,vaikka kieltämättä on ollut jollain-kröhöm - vähän vaikeuksia antaa tilaa arjen hallinnan valtaistuimelle. 

Mutta hyvin sinne kaksi takalistoa mahtuu. Tai laitetaan mahtumaan, pienin onnellisin askelin välillä vähän kinastellen.4 kommenttia

 1. Meillä alkoi miehen kanssa jaettu vanhempainvapaa nyt tammikuussa. Hän on siis kotona vauvan ja lasten kanssa 2 pv/vko ja minä olen 3 pv/viikossa. Eilen juuri meinasin ahdistua kun en ehtinyt mennä neuvomaan jonkun kotityön "oikein" tekemisessä.. Mutta sitten tajusin, että hitto vie mitä hulluja ajatuksia oikein ajattelen! Ei ole oikeaa tapaa tehdä jokin kotityö tms., pääasia että se tulee tehtyä. Ja että minä sain sen hetken vaan olla. Sitähän tässä on toivottu monta vuotta, että toinen osallistuisi enemmän:D eli nyt sielläkin ohjaksia löysemmälle, tekee hyvää koko perheelle, varsinkin sinulle! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. just näinhän se on, ei ole oikeaa tapaa!! :) on vaan niin totutnut hoitamaan kaiken, kun toinen oli töissä että on vaikea uskoa, että toinen todella on siinä :D

   Poista
 2. Olet kaunis nainen. Olen aikonut sen sanoa jo kauan, sanon sen nyt.

  Ei mulla muuta.

  Meillä vaati totuttelua kun miehen kanssa aloitettiin työt samassa työpaikassa 2013, mutta opittiin me ja rakastan tätä muotoa elää nyt.

  Yleensä iltaisin harrastetaan omia juttuja jostain syystä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi ei miten kauniisti sanottu, kiitos!<3

   tuo kyllä varmaan on ihanaa ja samalla ollut haastavaa! :D<3

   Poista

Kiitos kun kommentoit <3

© Tehtävänimikkeenä Laura. Made with love by The Dutch Lady Designs.